VErrassingen in je valies

De jaarlijkse zomerleesactie van de bib.


Lezen komt er in ons drukke leven vaak pas van in de vakantie. 
Daarom selecteren wij gedurende het jaar de mooiste nieuwe kinderboeken. Die stoppen we in een leuk koffertje en dat kan je tijdens de zomer uitlenen. 
Je krijgt er een extra lange uitleentermijn bij, zodat alles superrelaxed kan verlopen.

Voor leerkrachten zijn de valiesjes een makkelijke manier om snel weer bij te zijn met jeugdboeken.  In september heb je meteen weer een heleboel nieuwe verhalen die je kan delen met je leerlingen.


Voor ouders van jonge lezers zijn de koffertjes dan weer interessant om de zomer-leesdip te voorkomen.  
Met een verrassingsvaliesje weet je dat je kwaliteit in huis hebt en dat de boeken die je meeneemt geschikt zijn voor de leeftijd van jouw kinderen.

Het koffertje zelf maakt er een uitdaging van.  Alle boeken gelezen?  Dat verdient een pluim!  Leesschuwe kroost kan zo over de streep gehaald worden om toch even wat te gaan lezen. 
Wie weet springt de leesvonk dan toch nog over.

Je vindt de koffertjes in Haacht en Boortmeerbeek.  Met de aankleding van het standje hebben we ons volledig uitgeleefd.  Je zal er niet naast kunnen kijken.

Hou je niet zo van verrassingen maar lijken de valiesjes je toch wel leuk?  Dan kan je hier al even kijken naar de inhoud.  Maar pssst, niet verder vertellen!

 

Bestemming bib!

Maak een reis langs de leukste boeken.

Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen bij de bibliotheek een reispas afhalen met zes leestrips, waar telkens een genre bij hoort: historische boeken, dierenverhalen, strips… Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus zes boeken te lezen.
Voor elk gelezen boek krijg je een stempel in je reispaspoort. Als je zes stempels verzameld hebt en de reispas vol is, lever je hem in bij de bibliotheek.
Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen, zoals dagtrips, boekenpakketten en boekencheques.

Welke trips ga jij maken:
 - Op beeldsafari
 - Op bibbertrip
 - Op expeditie
 - Op stap in Wonderland
 - Op tijdreis
 - Op wereldreis

Deze actie loopt heel de grote vakantie. Op 11 september worden de winnaars bekendgemaakt.