Wie is wie? 

Benieuwd naar wie er in HaBoBIB werkt en naar hun boekentips? 

Caroline 

Caroline

De vrouw die op woensdag ons OLC-café bemant. Elke woensdagavond zoekt Caroline onvermoeibaar naar antwoorden op al je vragen: over internet, e-mail, sociale media, over online invulformulieren en kopen via internet. Problemen met je smartphone? Een wispelturige tablet? Ineens al je mailtjes kwijt? Caroline loodst je feilloos door de woelige digitale wateren.

Denise 

Denise

Denise kent onze bib van binnen en van buiten. Een wandelende encyclopedie wanneer het om de geschiedenis van HaBoBIB gaat en onze steun en toeverlaat die weet waar àlles staat. 
Denise waakt over ons team van vrijwilligers in Boortmeerbeek en zorgt er samen met hen voor dat alle boeken net gekaft in de rekken komen te staan. Dankzij haar staan jouw reservaties tijdig klaar én is er onze boekendienst aan huis. Onze rode bibmobiel al gespot? Kijk goed: waarschijnlijk zit Denise aan het stuur.

Hannelore 

Hannelore

Tijdens haar workshops voor de allerjongsten verliest menig kleutertje zijn hart aan Hannelore. Sommigen trekken zelfs hun stoutste schoentjes aan en vragen om haar telefoonnummer! Als volwassene is de tijd voor dergelijke workshops helaas voorbij, maar aan de balie van onze vestigingen in Haacht en Boortmeerbeek staat Hannelore ook jou met raad en daad graag bij.

Jens

Jens

Aan de balie van onze beide vestigingen heb je vast al kennis kunnen maken met Jens, één van onze nieuwste en jongste collega's. Ook in het OLC heb je  misschien al beroep gedaan op zijn expertise. Sinds hij eind 2018 ons team kwam vervoegen zitten we nooit nog om een filmtip verlegen. En met de master geschiedenis nog vers in het geheugen hebben we er met hem een wandelende encyclopedie bij.

Katrijn

Katrijn

Een aanwinst in de rekken die je verrast. Een klassieker in een mooie nieuwe uitgave. Die hebben we aan Katrijn te danken.
Welke boeken zijn nieuw uit en moéten we hebben? Welke boeken zetten we in de kijker? Welk actueel thema krijgt een opvallend boekenstandje in de bib? Met welk lijstje maken we het zoeken op onze website makkelijker? Achter de schermen bokst Katrijn het allemaal  in mekaar en bezorgt je zo de best mogelijke bib-ervaring.

Mieke

Mieke

Onze bib heeft een massa digitale databanken.  Wijzelf hebben die niet zo vaak nodig.  Wij hebben immers Mieke: rechterhand van Tine, rots in onze administratieve branding én het beste geheugen van het westelijk halfrond. Wanneer ging het nieuwe cultuurdecreet ook weer van kracht? Dat was in 2016 en meer bepaald op dinsdag 13 juli om 10 over twee, weet Mieke dan, zo los uit het hoofd. Weinigen doen beter.

Veerle

Veerle

Vervoegt de rangen van de bib sinds kort en ondersteunt de scholenwerking.

Tine

Tine

De vrouw aan het roer.

 

 

Cindy 

Cindy

Cindy is de vrouw die onze bib cijfermatig doorgrondt. Moeten er meer strips aangekocht worden? Wordt er meer non-fictie gelezen door jongeren dan door volwassenen? Is er in de lente meer vraag naar thrillers van schrijversduo's, gebruiken wij teveel melk in onze ochtendkoffie? Cindy beheert niet alleen het bibliotheeksysteem maar zorgt ook voor de verdere uitbouw van het OLC in Haacht. Handenvol werk dus, maar dat houdt haar niet tegen om ons regelmatig een gouden boekentip te serveren.

Els 

Els

De digitale samenleving is een zaak van iedereen. Els zet in de bib alles in het werk om ervoor te zorgen dat iedereen die zijn (digitale) vaardigheden wil aanscherpen daartoe de gelegenheid krijgt. Haar grote hart voor dieren en de natuur krijg je er zomaar gratis bij.

Ilse

Ilse

Kinder- en jeugdliteratuur? Zoek niet verder. Ilse helpt je schoolgaande jeugd aan het juiste boek. Van Avi Start, tot ze klaar zijn voor Proust. Leerkrachten kennen Ilse als enthousiaste begeleidster van workshops en ook verzorgt ze de hele jeugdcollectie.

Kirsten

Kirsten

Aanspreekpunt voor onze scholenwerking en degene die ervoor zorgt dat er in jouw bibliotheek ook elke maand weer wat te beleven valt. Van de vertellers die je kroost entertainen op woensdagmiddag tot de filosoof die je tijdens een avondlezing het leven in een ander licht doet zien: Kirsten zoekt, plant en boekt al onze bibactiviteiten. Daarnaast is ze ook het aanspreekpunt voor vele van de externe partners van de bib.

Raph

Raph

Onze afdeling Graphic Novels en volwassenenstrips  breidt gestaag uit en dat is de verdienste van Raph. Als één van de vaste waarden in HaBoBIB geldt Raph als dé expert van deze afdeling. Fans van het genre zullen het bevestigen: onze collectie mag er zijn. Toch weten we uit ervaring dat je ook voor een kookboek-tip bij haar terecht kan en daar zeker geen spijt van zal krijgen.

Nadia 

Nadia

Nadia brengt achter de schermen onze boeken van de éne vestiging naar de andere en dankzij haar staan jouw reservaties op tijd klaar!

Tineke

Tineke

Tineke ontwart al onze digitale troubles en zorgt ervoor dat onze website up to date is. Ze beheert onze muziek- en filmcollectie én leidt op dinsdagavonden een dubbelleven als bevallige assistente van de pc-dokter. 's Avonds leest ze zonder morren steeds hetzelfde boek voor als bedtijdverhaaltje aan haar dochtertje, dat je misschien wel kent als de guitige peuter die onze draagtassen opfleurt.

Vera

Vera

Nauwgezet en door geen enkel voorval uit het lood te slagen: Vera is al meer dan 30 jaar één van de steunpilaren van HaBoBIB. De bibliotheek kent dan ook weinig geheimen voor Vera, die in onze vestiging in Haacht ook onze vrijwilligers onder haar hoede neemt. 's Zomers moeten wij haar even delen met Rock Werchter. Je weet wel, dat muziekfestivalletje dat ons de weg tot de bib in Haacht een weekend lang verspert. Een belangenconflict, als je het ons vraagt!