in de kijker

Scan je lenerskaart op je smartphone 

Via Fidme, myShopi of Stocard 

Scan je lenerskaart op je smartphone!

Puilt je portemonnee uit van de kaarten en wil je iets doen aan al die plastic. Sta je soms in de bib, maar ben je je lenerskaart vergeten. Dan heeft HaBoBIB een oplossing voor jou.
Scan je lenerskaart op je smartphone! Er bestaan verschillende apps, waaronder Stocard, Fidme & myShopi om je kaarten op te slaan op je smartphone. Download 1 van deze apps via de App Store of via Google play en sla je lenerskaart op.

Boekstart

Ouders met kleine kinderen laten genieten van boeken!

Boekstart in HaBoBIB!

In de praktijk willen we ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek.

Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekstart-boodschap zo breed mogelijk te verspreiden via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek. Op het consult van 6 maanden krijgen de ouders het babypakket in het consultatiebureau van Kind en Gezin.
Op het consult van 15 maanden krijgen ze een uitnodiging om in de bib het peuterpakket af te halen.

 

Online hoorcolleges van Home Academy

Gratis hoorcolleges luisteren waar & wanneer je wil!

Online hoorcolleges beluisteren

Een app met informatieve lezingen, variërend van 3 tot 10 uur, door vlotte professoren die op een eenvoudige, duidelijke, enthousiaste en vaak humoristische wijze kunnen vertellen en

soms moeilijke kwesties op begrijpelijke wijze voor een ruim publiek uiteenzetten. Gaande van geschiedenis, godsdienst, filosofie, moraal, letterkunde, politiek, psychologie, biologie, kosmologie en muziek. Meer info, klik hier!

 

Lerarenkaart

Vanaf nu beschikbaar in de bib 

Lerarenkaart beschikbaar in de bib

Je kan je lerarenkaart voor 2020 ophalen in de bib. Surf naar 'Waar is mijn Lerarenkaart'. Tik je stamboeknummer in en je ziet in een paar klikken waar je jouw Lerarenkaart vindt. Controleer goed in wélke bibliotheek je je Lerarenkaart kan ophalen. Het is niet per se dezelfde bib als vorig jaar! Breng zeker je identiteitskaart mee!