in de kijker

Boekstart

Ouders met kleine kinderen laten genieten van boeken!

Boekstart in HaBoBIB!

In de praktijk willen we ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek.

Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekstart-boodschap zo breed mogelijk te verspreiden via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek. Op het consult van 6 maanden krijgen de ouders het babypakket in het consultatiebureau van Kind en Gezin.
Op het consult van 15 maanden krijgen ze een uitnodiging om in de bib het peuterpakket af te halen.


Online hoorcolleges van Home Academy

Gratis hoorcolleges luisteren waar & wanneer je wil!

Home Academy Club

Een app met informatieve lezingen, variërend van 3 tot 10 uur, door vlotte professoren die op een eenvoudige, duidelijke, enthousiaste en vaak humoristische wijze kunnen vertellen en

soms moeilijke kwesties op begrijpelijke wijze voor een ruim publiek uiteenzetten. Gaande van geschiedenis, godsdienst, filosofie, moraal, letterkunde, politiek, psychologie, biologie, kosmologie en muziek. Meer info, klik hier!

 

Verassingen in je valies

Voor leerkrachten

Wie in de bib komt, zal er niet naast kunnen kijken. Onze verrassingsvaliesjes staan in kleurige rijtjes voor jullie klaar. Heb je onze info hierover nog niet gekregen of heb je vorig jaar niet deelgenomen? Dan krijg je hier nog eens alles kort op een rij:
Uit de nieuwste jeugdboeken hebben wij een selectie gemaakt. Per leeftijdscategorie hebben we er de 5 mooiste en de beste uitgekozen en er een gevarieerd pakketje van gemaakt. Een strip, poëzie, een informatief boek, ... Voor elk wat wils. En dat in een klein koffertje dat meteen aan reizen en vakantie doet denken.

Dat hele koffertje leen je uit en mag je 6 weken lang houden. Bij de start van het nieuwe schooljaar heb je weer 5 nieuwe boeken waar je je leerlingen op jouw beurt enthousiast over kan maken. Dus kom langs en leen uit. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.KJV

Lees mee met HaBoBIB

KJV

KJV, dat is de nationale Kinder- en Jeugdjury. 

Elk jaar wordt voor verschillende leeftijdsgroepen de beste jeugdliteratuur geselecteerd. Wie de boeken leest, mag meestemmen en een winnaar kiezen.

Volgend schooljaar gaan we van start met een splinternieuw KJV initiatief. 
In een kleine groep lezen en bespreken we 8 boeken en kiezen we het beste jeugdboek van 2020.
We lezen de boeken van groep 3. Dit betekent dat kinderen tussen 8 en 10 jaar kunnen meedoen. Onder begeleiding lezen we samen de 8 geselecteerde boeken van onze leeftijdsgroep. We bespreken ze en we kiezen onze winnaar. Wij zorgen voor een superleuk en leerrijk leestraject.  

Ons groepje komt samen op woensdagen van 14u00-16u00.

2/10/19: startbijeenkomst

6/11/19 - 18/12/19 - 15/01/20 - 12/02/20

25/03/20: spetterend slotfeest op woensdag met een bijzondere gast

Interesse? Schrijf je hier in! Tot binnenkort!