Zomerlijstjes

Leesplezier in de zomervakantie

Ben je nog op zoek naar zomerlectuur? Laat je dan inspireren door onderstaande lijstjes met tips van de bibliotheek.

 

Zuiderse thrillers

Voor wie deze vakantie graag oog in oog staat met koelbloedige moordenaars onder een zinderende zon: laat je inspireren door onze zuiderse thrillers!

Staycation

Wordt het deze zomer een staycation of dichtbijhuis-vakantie? Dan helpen deze boeken je alvast een eind op weg om er een supervakantie van te maken.

 

DWDD

Het populaire Nederlandse programma "De Wereld Draait Door" is er dit voorjaar mee opgehouden. Maar niet getreurd, want we kunnen nog steeds putten uit de steengoede boekentips die er maandelijks werden gegeven. Maak je keuze!

 

Beste boeken 21e eeuw

Maar liefst 81 critici, schrijvers, academici en uitgevers waren door De Groene Amsterdammer uitgenodigd om hun favoriete boeken van de 21e eeuw te geven. Het resultaat vind je hier.

 

Feelgoodromans

Haal die ligstoel maar uit het schuurtje en giet jezelf een koel drankje in: met deze feelgoodromans zit je goed voor een paar uurtjes heerlijk wegdromen

 

BlackLivesMatter

Een keuzelijst met werken die gaan over racisme, dichtbij en veraf.
Deze boeken zijn vaak geschreven door personen van kleur: een verslag van ervaringen uit de eerste hand. Omdat het ons niet onverschillig kan laten.