Kranten en tijdschriften

In de bibliotheek vind je veel papieren kranten en tijdschriften: van Knack over Autogids tot Libelle. Zet je even neer en lees de krant of leen gratis je favoriete tijdschrift uit.
Maar we hebben ook heel wat online kranten. Lees maar...

 

Pressreader 

Lees meer dan 4000 buitenlandse kranten en tijdschriften online. Of download ze op je tablet, laptop of smartphone om later offline te lezen.

Databank buitenlandse kranten & tijdschriften

Via www.pressreader.com kan je grote internationale titels als The Wall Street Journal of The Washington Post lezen, maar ook lifestyle bladen als Vogue en Vanity Fair. Je selecteert op land van uitgave (van Albanië tot Zimbabwe) of op taal.
Je kan een login aanmaken waarin je je voorkeuren vastlegt, maar dit is niet noodzakelijk. Lees deze kranten op de computers in de bib maar ook op je eigen, mobiel toestel. Als je met je tablet of smartphone verbinding maakt met het draadloos netwerk in de bib, blijf je zeven dagen lang gratis toegang hebben tot alle inhoud van PressReader.

 

Gopress Kiosk

De Vlaamse kranten van vandaag en de voorbije dagen online.

Gopress Kiosk

Doorblader de kranten van vandaag. Of lees de krant van eergisteren. Gopress Kiosk kan je raadplegen in de bib: op onze pc 's, tablets of via WIFI op je eigen toestel. Gopress Kiosk is ook interessant voor jongeren die een actualiteitstaak of knipselmap moeten maken. Je kan op een handige manier artikels selecteren, knippen en downloaden.

 

Gopress krantenarchief

Een schat aan artikels uit Vlaamse kranten en enkele tijdschriften tot jaren geleden.

Gopress krantenarchief

Eens een krant enkele dagen oud is, vind je ze niet meer in Gopress Kiosk maar in het Gopress Krantenarchief.
Een knipselmap maken, een oud artikel opnieuw lezen of gewoon de krant van vorig weekend nog eens inkijken?
Het Gopress krantenarchief kan je in de bib raadplegen, maar ook thuis. Elke lener kan een ticket vragen voor gratis toegang. Zo krijg je via 'Mijn bibliotheek' thuis toegang tot het archief. Vraag gerust meer info in de bib of via contact@habobib.be.