kinderen van 12 TOT 15 jaar

 

Verrassingen in je valies 

Heb jij de kleurrijke valiesjes al gespot in de bib? 

Verrassingen in je valies

De zomer komt eraan. En dat is altijd goed nieuws. Ook dit jaar heeft de bib een selectie gemaakt uit de nieuwste jeugdliteratuur. Voor kleuters, voor kinderen in de basisschool én voor kinderen in het 1e en 2e middelbaar hebben we telkens vier titels uitgekozen en verzameld in een koffertje.

Wat kost dat?  Helemaal niks. Een lidkaart van de bib is alles wat je nodig hebt. Vakantielezen kan tussen 15 juni en 15 september.

We wensen je veel zomers leesplezier! 

 

Werken gestart in de jeugdafdeling

Omzetting etiketten jeugd

Omzetting etiketten jeugdafdeling


Onze vertrouwde letters op de jeugdboeken zullen binnenkort allemaal verdwijnen. Ze worden vervangen door kleuren. De A-boeken (6 tot 8 jaar) zullen een “gele” kleur krijgen, de B-boeken (9 tot 11 jaar) worden in een “rood” jasje gestoken, de “blauwe” zijn onze vorige C-boeken (12 tot 14 jaar) en de AD-boeken (15+) krijgen een “grijs” kleurtje.

Deze omzetting is reeds van start gegaan in onze bibliotheekvestiging van Boortmeerbeek. De AD-boeken beten de spits af en enkele kregen al een grijs etiket. Vervolgens zullen we ook de bibliotheekvestiging van Haacht onder handen nemen.

Onze excuses voor de eventuele hinder en indien er vragen zijn, spreek dan zeker één van onze medewerkers aan.

 

Gezellige leesdagen!

Een selectie van de mooiste jeugdboeken. 

De boogschutter van Hirado
Mijn zoute zoen

Extra leestijd in zicht? We maakten voor jou een selectie van de mooiste jeugdboeken aller tijden. Kies hier alvast enkele pareltjes uit en kom je voorraad halen in de bib! Gezellige leesdagen!

 

SOS schooltaken 

Huistaken, spreekbeurten en andere schoolwerkjes ... 

Huiswerk

De tijd van huistaken, spreekbeurten en andere schoolwerkjes is weer aangebroken. Maar geen nood, ook hierbij kan de bib jou een handje helpen! Wist je dat we heel wat databanken hebben die bij schooltaken goed van pas komen?

En ook deze links kunnen je een eindje op weg helpen. Succes!

Schooltv
Het Klokhuis
Scholieren
Breaking Science
Speeltech
Werkstuk
Leren is een makkie
Klaar
Taaladvies

 

Jij haat lezen?

Probeer dan dit!

Ik haat lezen!

Op de website Ik haat lezen vind je toch leuke en handige tips. In onze bib vind je een makkelijk-lezen-hoek met boeken voor wie niet zo makkelijk leest. Ontdekte jij onze Daisyboeken al? Dat zijn boeken op cd. Je kan ze 'lezen' zoals een echt boek: op jouw eigen tempo en je kan vanavond een bladwijzer 'steken' op de plaats waar je morgen wil verdergaan. Beluister ze op een Daisyspeler of op je eigen computer. Gewoon in de cd-speler kan ook, maar dan zonder die extraatjes die de Daisy-software je biedt.
Vraag ook eens naar ons leesliniaal. Dat focust de aandacht en vergroot de tekst. Of leen eens een grootletter-jeugdboek uit. Kan allemaal!

 

Lezen in andere talen

Lees onze boeken in verschillende niveaus.

In ons OLC-café in Haacht hebben we heel wat easy-readers, anderstalige boeken in verschillende niveaus (A/B/C). Moet je lezen voor Frans of Engels, kom dan eens langs. Of heb je liever Duits, Spaans of Italiaans? Dat kan ook.

 

Winkler Prins

Online encyclopedie binnen de bibmuren

Wrinkler Prins

Heb je informatie nodig? Moet je een werkje maken voor school? Dan is er voor jou onze Winkler Prins Online (versie 10+ of versie 15+). Je vindt er overzichtelijke info rond allerlei thema 's (geschiedenis, wetenschap, sport,...) met bruikbare foto 's, kaartjes, tijdlijnen enz. Wil je info meenemen naar huis? Vergeet dan je memorystick niet.