Baby's, peuters & kleuters

Ben je op zoek naar boeken voor je baby, peuter of kleuter? Of krijg je graag handige voorleestips en nieuwtjes over kinderboeken? Dan zit je hier goed!

 

Fundels 

Gratis digitale prentenboeken! Vraag je persoonlijke code in de bib.

Fundels

Hoe heerlijk is het om digitale prentenboeken tot leven te zien komen op tablet of pc. Maar het is ook leerrijk. Je kan lezen in verschillende talen, puzzelen, spelletjes spelen bij het boek, filmpjes maken...
Fundels bevorderen het leesplezier, een belangrijk aspect in de ontwikkeling van kinderen.
Hoe werkt het? Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store. Klik op het 'De Bib'-logo en meld je aan met je 'Mijn Bibliotheek-account'. Vraag je persoonlijke code in de bib.
Kies het boekje dat je wil lenen en het boekje wordt gedownload op het toestel. Je kan 7 Fundels gratis lenen, telkens voor 4 weken.

 

Interessante websites

Neem zeker eens een kijkje!

Fit voor lezen 

 

Nik-nakboekjes

Tweetalige (voor)leesverhaaltjes 

Nik-nakboekjes

Nik-nakboekjes zijn eenvoudige tweetalige (voor)leesverhaaltjes voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. De boekjes bevatten veel prentjes plus tekst in zowel het Nederlands als een vreemde taal. De boekjes maken spelenderwijs vertrouwd met woorden, uitdrukkingen en zinnen in een andere taal. Ze zijn gemaakt voor iedereen die kinderen wil helpen om spontaan een andere taal te verwerven. Nederlandstalige kindjes kunnen dankzij deze boekjes op een speelse manier voor het eerst in contact komen met een andere taal. De boekjes zijn ook een hulp voor ouders met kinderen die opgroeien in een taalgebied waarvan zij zelf de taal (nog) niet beheersen. Ouders die het Nederlands niet 100% machtig zijn, kunnen met deze boekjes toch verhaaltjes voorlezen aan hun kinderen of samen lezen met hun kind. De beschikbare talen zijn: Arabisch, Engels, Frans, Pools en Turks.
Kom ze ontdekken in de bib!

 

Gezellige leesdagen!

Een selectie van de mooiste kinderboeken. 

De paraplu
Tijs en de eenhoorn

Extra leestijd in zicht? We maakten voor jou een selectie van de mooiste kinderboeken aller tijden. Kies hier alvast enkele pareltjes uit en kom je voorraad halen in de bib! Gezellige leesdagen!

 

Omgaan met verlies en verdriet

Hoe kan je je kind hierbij op weg helpen?

De wensbloem
Zien met je ogen dicht

Net als volwassenen krijgen ook kinderen te maken met verlies, afscheid en de dood. We mogen daarbij niet vergeten dat ook kinderen rouwen en door een moeilijke periode gaan. Afhankelijk van de leeftijd, reageert een kind anders en bovendien is iedere reactie uniek. Het is goed met kinderen te praten over verlies en dood, hen bij het gebeuren te betrekken. In de bib kun je boeken vinden die je hierbij op weg helpen.

 

SOS potje

Ontdek onze grappige kinderboeken over zindelijkheid in de bib!

Karel en zijn potje!
Mag ik eens in je luier kijken!

Grappige kinderboeken die jouw peuter op een ongedwongen en leuke manier helpen bij het zindelijk worden.
Misschien zal je niet snel aan boekjes denken om je peuter te helpen bij het zindelijk worden, maar het is een leuke en ongedwongen manier om jouw kindje bekend te laten worden met het potje. De boekjes uit deze lijst helpen peuters om te begrijpen waar het potje voor bedoeld is. Voor zowel de kennismaking met het potje als de overgang naar het normale toilet zijn deze peuterboeken leuk om te lezen.

 

Boekentips 

Ontdek onze nieuwe jeugdboeken in de bib? 

Wiebe is verliefd
Rik en de lente

Vind je kiezen moeilijk? Dan helpt Boekenzoeker je op weg.

Boekenzoeker bestaat voor verschillende leeftijden. Met deze versie van 0 tot 8 jaar vind je zeker leuke titels. Je kan zoeken op leeftijd, thema of genre. Nadien kan je in onze catalogus checken of we de boeken in de bib hebben.

 

Word je 2?

Zo groot al?! Haal een verrassing & een gratis bibliotheekkaart in de bib! 

Word je 2? Kom je verjaardagsgeschenkje halen in de bib!

Voor kinderen die twee worden, loopt het 'BoeK!'-project. Kom met je zoon/dochter langs in de bib en ontvang van ons een verjaardagsgeschenkje. Bovendien krijgt je kind een gratis bibliotheekkaart waarmee telkens (gratis) acht boeken ontleend kunnen worden. We hebben heel wat boekjes in de bib die bestand zijn tegen onderzoekende peuterhandjes (en -tandjes) en die leuk zijn om te kijken en te lezen!