Jongeren: 15+

Gezellige leesdagen!

Een selectie van de mooiste adolescentenboeken. 

Wij zijn allemaal moleculen
Het mes dat niet wijkt

Extra leestijd in zicht? We maakten voor jou een selectie van de mooiste jeugdboeken aller tijden. Kies hier alvast enkele pareltjes uit en kom je voorraad halen in de bib! Gezellige leesdagen!

 

Omgaan met verlies en verdriet

In de bib kun je boeken vinden die je hierbij op weg helpen.

Een weeffout in onze sterren
Toen de wereld nog werelt was

Net als volwassenen krijgen ook jongeren te maken met verlies, afscheid en de dood. We mogen daarbij niet vergeten dat ook kinderen rouwen en door een moeilijke periode gaan. Afhankelijk van de leeftijd, reageert een kind anders en bovendien is iedere reactie uniek. Het is goed met kinderen te praten over verlies en dood, hen bij het gebeuren te betrekken. In de bib kun je boeken vinden die je hierbij op weg helpen.

 

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is weer gestart. Doe ook mee!

Ben je een leesbeest en wil je graag je mening kwijt over boeken?

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

Kinder en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Voor elke leeftijdsgroep is er een boekenlijst. Als je alle 8 titels van de lijst hebt gelezen, mag je je stem uitbrengen en laten weten welk boek je het beste vond. Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld en in mei 2019 worden de winnaars bekend gemaakt. In de bib zorgen we ervoor dat we alle boeken voor alle leeftijdsgroepen steeds in huis hebben. Je vindt ze in een apart rek. Het logo van de KJV is ook op elk boek aangebracht, je kan ze dus makkelijk herkennen. Nieuwsgierig? De boeken voor jongeren van 14+  haal je gewoon bij HaBoBIB!

 

Anderstalige boeken: easy readers

Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans? 

Moet je voor school een boek in een andere taal lezen? Of heb je gewoon zin om je talenkennis wat bij te schaven? Bij HaBoBIB vind je, naast gewone romans in andere talen, ook een flink aantal 'easy readers'. Dat zijn vereenvoudigde en/of verkorte verhalen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans. De easy readers bestaan in verschillende moeilijkheidsgraden. Een overzicht vind je hier.