Daisy

Luisterboeken voor personen met een leesbeperking

Daisy-titels zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Je luistert naar een vertelstem via een cd-schijfje, een app of een website. Tijdens het luisteren kan je zo het boek lezen op je eigen ritme.

Daisy-schijfjes 

Er zijn meer dan 200 luisterboeken beschikbaar via Daisy-schijfjes die je uitleent in de bib. Deze Daisy-schijfjes beluister je met een Daisy-speler die je ook kan uitlenen in de bib. Sommige Daisy-titels zijn ook als boek beschikbaar in HaBoBIB.

Daisy online 

Er zijn 25.000 luisterboeken beschikbaar via een online platform. Deze e-Daisy-titels beluister je met een tablet, pc of Daisy-speler met internetverbinding. Van sommige e-Daisy-titels vind je ook een boekversie in de bib. Je kan max. 5 e-Daisy-titels gelijktijdig uitlenen, zonder uitleentermijn.

Hoe leen je e-Daisy-titels uit?
Ga naar de website Luisterpunt.be, word lid en zet de titels op jouw virtuele 'Boekenplank'.

Hoe beluister je e-Daisy-titels op jouw toestel?

Dowload de app Anderslezen of ga naar de website Anderslezen.be. Er zijn 2 opties om toegang te krijgen tot de titels op jouw virtuele 'Boekenplank':

Optie1: direct beluisteren via een continue internetverbinding (50 MB/uur).

Optie 2: eerst de gezipte bestanden downloaden en unzippen in in je 'Downloads'-folder, om daarna zonder internetverbinding te beluisteren.

 

Verdwijnen gedownloade e-Daisy-titels ooit van je toestel?
Ja. Wanneer je uitlogt bij de app/website (om bv. met een andere gebruikeraccount aan te melden), worden de gedownloade titels verwijderd uit de map 'Downloads'.