Secundair onderwijs

Lerarenkaart

Vanaf 27 december beschikbaar in de bib!

Waar is mijn lerarenkaart!

Vanaf 27 december kan je je kaart voor 2019 ophalen in de bib.
Surf eind december naar 'Waar is mijn Lerarenkaart' https://www.klasse.be/lerarenkaart/jouw-lerarenkaart/waarismijnlerarenkaart/. Tik je stamboeknummer in en je ziet in een paar klikken waar je jouw Lerarenkaart vindt. Controleer goed in wélke bibliotheek je je Lerarenkaart kan ophalen. Het is niet per se dezelfde bib als vorig jaar! Breng zeker je identiteitskaart mee!

Ons aanbod voor schooljaar 2018-2019

Ook dit schooljaar gaan wij graag weer in zee met Sint-Angela en Don Bosco. Voor het eerste jaar B van beide scholen boekten we alweer een nieuwe vertelling 'Goesting in de bib'. De eerste jaren A hopen we te mogen verwelkomen voor een kennismaking met de bib en haar rijke aanbod. Voor klassen van de derde graad organiseren wij weer graag infomomenten op maat. De leerkracht kan zelf kiezen welk accent hij of zij wil leggen: literaire databanken, online woordenboeken, Gopress Kiosk en krantenarchief,...

 

Blok@HaBoBIB

Blok aan je been?

Studeren in de bib!

Zoek je een rustige plek om te studeren? Heb je liever niet het gevoel dat jij de enige bent met de blok aan je been?
Dan kan je binnenkort op extra momenten buiten de openingsuren terecht in de bib. We stellen dan graag HaBoBIB voor jou ter beschikking. Hier vind je alle uren en praktische informatie voor HaBoBIB Haacht en hier vind je alle info voor HaBoBIB Boortmeerbeek. Word lid van de facebookgroep blok@habobib, zo blijf je op de hoogte van lastminutewijzigingen en nieuws.

 

 

Leen uit voor je klas met de klassenkaart

Na de lagere school raken jongeren de weg naar de bib soms wat kwijt. Help jij onze drempel weer wat te verlagen? We regelen graag een uitleenmoment voor klassen van Don Bosco en Sint-Angela.
Praktisch: We maken een klassenkaart aan voor je klas. Uitlenen kan eenmalig of regelmatig. De kaart blijft in de bib.

 

Leen uit voor jezelf: extra voordeel voor leerkrachten

Ben je leerkracht of volg je de lerarenopleiding? Dan kan je voor slechts 3,5/jaar tot 10 (ipv 8) materialen per keer lenen. We brengen het graag voor jou in orde op vertoon van je Klasse Lerarenkaart.
Woon je in Haacht of Boortmeerbeek? Ook dit schooljaar verdelen wij vanaf januari 2019 de Klasse Lerarenkaart in de bib.

 

Bib-box

Thema's: drugs & Wereldoorlog I 

Werk je op school of in de klas rond het thema drugs? Dan hebben wij voor jou een box vol kant-en-klaar informatief materiaal, leestips, handige links, filmfragmenten met opdrachten,... Kies eruit wat je wilt voor de leeftijdsgroep naar jouw keuze.
Lessen rond Wereldoorlog I kan je onderbouwen met onze bib-box WO I (eerste graad).

Praktisch: Contacteer ons om een bib-box te reserveren.

 

Graphic Novels

Een beeldroman? 

Hoger dan de bergen, dieper dan de zee
Artemis fowl

Op vraag verzamelen wij graag Graphic Novels/strips voor jou in een box. Een overzicht van onze Graphic Novels vind je hier.

 

Filmlesmappen

Hugo
Little black spiders

In deze filmlesmappen vind je een film met daarbij een bundel vol informatie over film, regie, acteurs. En ook met opdrachten en gespreksthema 's voor in de klas. In het begin van dit schooljaar breiden we ons aanbod uit en kan je de overzichtslijst hier vinden.
Praktisch: Filmlesmappen uitlenen kan volgens beschikbaarheid. Ze bevinden zich in onze vestiging van Boortmeerbeek. Neem contact op als je eentje wil reserveren of naar Haacht wil laten brengen.

 

Lezen in andere talen

Wil je je Frans, Engels, Duits, Spaans of Italiaans oefenen? Leen dan onze easy-readers uit,  anderstalige boeken in verschillende niveaus (A/B/C). Je vindt ze vooral in ons OLC-café in Haacht.
Je vindt in de bib ook verklarende en vertalende woordenboeken, op papier én online (vb. Van Dale).

 

Makkelijk lezen

We hebben ook heel wat in huis voor wie niet zo makkelijk leest.

Reeksen zoals Fahrenheit 451 en Eenvoudig Communiceren.

Daisy-boeken = boeken op cd. Je kan ze beluisteren met een Daisy-speler (te huur in de bib) of gewoon op de computer. Dit zijn cd 's voor jongeren met een leesbeperking. Natuurlijk hebben ook gewone luisterboeken voor iedereen.

Daisy-pakketten = boek + luisterboek

Leesliniaal = een liniaal dat de tekst vergroot. De rode streep focust de aandacht op één regel.

Een grootletterversie én een Daisy-versie van alle boeken van de Kinder- en Jeugdboekenjury van 2017.

 

Databanken

Literatuur - informatie - actualiteit 

In de bib kan je terecht voor interessante databanken rond literatuur, informatie en actualiteit. Zowel Don Bosco als Sint-Angela hebben via ons bibabonnement ook binnen de schoolmuren toegang tot het Gopress krantenarchief. Vind je dit voor jezelf ook interessant? Vraag als lener je gratis ticket voor thuis.