Secundair onderwijs

 

BLOK@HABOBIB

Samen studeren in de bib

Jongeren die rustig willen studeren, kunnen tijdens de komende blokperiode (25/05/ - 02/07) opnieuw terecht in de bib van Haacht en Boortmeerbeek.
Elke weekdag kan je als student in de bib terecht tussen 09u00 en 17u30, bij een laatavondopening tot 20u00 en op zaterdag van 09u30 tot 12u30.

Wij zorgen, licht, wifi én handhygiënegel, vergeet je mondmasker niet!
Let wel, het aantal plaatsen is beperkt, vooraf reserveren is verplicht via https://blok.habobib.be. Je kan je telkens inschrijven tot 18u00 daags voordien. Inschrijven kan vanaf 12/05.

Word lid van blok@habobib op facebook!
Vind je de link niet? Op de facebook pagina van HaBoBIB vind je de link.

Succes!

 

Ons aanbod voor schooljaar 2020-2021

Ook het volgende schooljaar gaan wij graag weer in zee met Sint-Angela en Don Bosco. Voor het eerste jaar B van beide scholen boekten we alweer een nieuwe vertelling 'Goesting in de bib'. De eerste jaren A hopen we te mogen verwelkomen voor een kennismaking met de bib en haar rijke aanbod. Voor klassen van de derde graad organiseren wij weer graag infomomenten op maat. De leerkracht kan zelf kiezen welk accent hij of zij wil leggen: literaire databanken, online woordenboeken, Gopress Kiosk en krantenarchief,...
Bekijk onze flyer hier.

 

Digitaal krantenarchief - GoPress 

Online kranten en tijdschriften

GoPress: online kranten en tijdschriften

Wil je op school Vlaamse kranten en een aantal magazines online raadplegen?
Hoe werkt het?

Leerlingen en leerkrachten krijgen binnen de muren van de school toegang tot Gopress Krantenarchief en Gopress Kiosk, krant van vandaag en zeven dagen. De authenticatie gebeurt op basis van het extern IP-adres van het netwerk van de school.

Hoe krijgt je school toegang tot het abonnement?
Je kan per school de toegang tot Gopress aanvragen via dit inschrijvingsformulier. Vul dit formulier in en bezorg ons dit formulier terug via contact@habobib.be.

 

Leen uit voor je klas met de klassenkaart

Tot 60 materialen voor/met je klas

Na de lagere school raken jongeren de weg naar de bib soms wat kwijt. Help jij onze drempel weer wat te verlagen? We regelen graag een uitleenmoment voor klassen van Don Bosco en Sint-Angela.
Praktisch: We maken een klassenkaart aan voor je klas. Uitlenen kan eenmalig of regelmatig. De kaart blijft in de bib.

 

Leen uit voor jezelf: extra voordeel voor leerkrachten

Tot 16 exemplaren voor maar 3,50/jaar

Ben je leerkracht of volg je de lerarenopleiding? Dan kan je voor slechts 3,5/jaar tot 16 (ipv 8) materialen per keer lenen. We brengen het graag voor jou in orde op vertoon van je Klasse Lerarenkaart.

 

Bib-box

Thema's: drugs & Wereldoorlog I 

Werk je op school of in de klas rond het thema drugs? Dan hebben wij voor jou een box vol kant-en-klaar informatief materiaal, leestips, handige links, filmfragmenten met opdrachten,... Kies eruit wat je wilt voor de leeftijdsgroep naar jouw keuze.
Lessen rond Wereldoorlog I kan je onderbouwen met onze bib-box WO I (eerste graad).

Praktisch: Contacteer ons om een bib-box te reserveren.

 

Graphic Novels

Een beeldroman? 

Hoger dan de bergen, dieper dan de zee
Artemis fowl

Op vraag verzamelen wij graag Graphic Novels/strips voor jou in een box. Een overzicht van onze Graphic Novels vind je hier.

 

Filmlesmappen

Hugo
Little black spiders

In deze filmlesmappen vind je een film met daarbij een bundel vol informatie over film, regie, acteurs. En ook met opdrachten en gespreksthema 's voor in de klas. In het begin van dit schooljaar breiden we ons aanbod uit en kan je de overzichtslijst hier vinden.
Praktisch: Filmlesmappen uitlenen kan volgens beschikbaarheid. Ze bevinden zich in onze vestiging van Boortmeerbeek. Neem contact op als je eentje wil reserveren of naar Haacht wil laten brengen.

 

Lezen in andere talen

Wil je je Frans, Engels, Duits, Spaans of Italiaans oefenen? Leen dan onze easy-readers uit,  anderstalige boeken in verschillende niveaus (A/B/C). Je vindt ze vooral in ons OLC-café in Haacht.
Je vindt in de bib ook verklarende en vertalende woordenboeken, op papier én online (vb. Van Dale).

 

Makkelijk lezen

We hebben ook heel wat in huis voor wie niet zo makkelijk leest.

Reeksen zoals Fahrenheit 451 en Eenvoudig Communiceren.

Daisy-boeken = boeken op cd. Je kan ze beluisteren met een Daisy-speler (te huur in de bib) of gewoon op de computer. Dit zijn cd 's voor jongeren met een leesbeperking. Natuurlijk hebben ook gewone luisterboeken voor iedereen.

Daisy-pakketten = boek + luisterboek

Leesliniaal = een liniaal dat de tekst vergroot. De rode streep focust de aandacht op één regel.

Een grootletterversie én een Daisy-versie van alle boeken van de Kinder- en Jeugdboekenjury van 2017.

 

Databanken

Literatuur - informatie - actualiteit 

In de bib kan je terecht voor interessante databanken rond literatuur, informatie en actualiteit. Zowel Don Bosco als Sint-Angela hebben via ons bibabonnement ook binnen de schoolmuren toegang tot het Gopress krantenarchief. Vind je dit voor jezelf ook interessant? Vraag als lener je gratis ticket voor thuis.