Open leercentrum = OLC

Wat is het OLC?

Het OLC vind je op de eerste verdieping van de bibliotheek van Haacht. Tijdens de openingsuren kan je er terecht om te studeren, te werken of gebruik te maken van de computers.

Maandelijks houdt de digidokter, een ict-expert, spreekuur in de bib. Hij weet raad wanneer je laptop, tablet of telefoon voor problemen zorgt. In november gaat het spreekuur door op:
6/11 & 04/12 - Haacht: 17u30 - 20u00
12/11 & 03/12 - Boortmeerbeek: 17u30 - 20u00
Maak hier een afspraak en je wordt helemaal gratis verder geholpen.

Heb je een vraag over een cursus die je volgt bij CBE, CVO of de bib? Maandag- en woensdagavond van 17u30 tot 20u00 staat een medeweker klaar om je te helpen. Zonder afspraak en helemaal gratis.

Klare Taal

Vanaf september starten we met iets nieuws: Klare Taal.
We kunnen niet meer om de digitalisering heen. We willen in deze razendsnelle evolutie niet achter blijven. En tegelijk raken we allemaal het noorden wel eens kwijt. Tijdens korte informatiemomenten nemen we een afgebakend item onder de loep. Je kan gerust deelnemen zonder voorafgaande kennis. Evengoed kan het dienst doen als een moment van terugkoppeling van bijvoorbeeld de digi-vorming. De eerste vijftien minuten zetten we de krachtlijnen uiteen, trachten we helderheid te scheppen in complexe begrippen. Anders dan bij een vorming is er meer aandacht voor jouw specifieke vragen of ruimte om bepaalde zaken in te oefenen.

Infomoment Klare Taal: 'digitale kaarten maken' - woensdag 27/11 - 17u30-20u00

Er valt niet aan te ontsnappen, de eindejaar periode is weer in aantocht. Naast het kopen van cadeautjes is het een ideale moment om familie en vrienden te verrassen met een kaart! Weet jij hoe je digitaal de beste wensen overmaakt? Kom het zelf proberen.
Deelnemen is gratis, schrijf je hier in en maak de mooiste digitale kaart!