Themabakken

Kant-en-klaar

Rond een aantal actuele thema's hebben we in het afgelopen jaar de beste boeken verzameld en gebundeld in een themabak. De meest recente daarvan zijn aangevuld met extra didactisch materiaal en geschikt voor gebruik voor de hele basisschool. Twee van deze boxen zijn splinternieuw en kan je dit schooljaar ontdekken:
1) Water, nu en later
Milieu, klimaat(verandering) en het water van onze aarde. Een erg complete verzameling van prentenboeken en verhalen tot de nieuwste informatieve boeken.  Het water van onze aarde staat centraal in deze box en er is materiaal en een doorlopende leerlijn voor het hele basisonderwijs.
2) Diversiteit en genderbewustzijn
Dit thema leeft en is niet meer weg te denken uit de leefwereld van jonge kinderen.  De boeken in deze box kunnen helpen om deze delicate onderwerpen aan te pakken in de klas.

De andere kant-en-klare bakken zijn 'Oorlog, WOI', 'Herinneringseducatie' en een heel goed gevulde 'Stripkoffer' die ook voorzien is van heel wat lesmateriaal.

Helemaal op maat

Eenvoudiger kan het niet: geef ons je onderwerp door en wij stellen een boekenpakket voor je samen. We zorgen voor een goeie mix van boeken en verhalen die perfect aansluit bij je thema en bij de leeftijd van de kinderen van je klas. Veelgevraagde themabakken zijn de klassiekers zoals Pasen, Kerst, Seizoenen, Sinterklaas... maar je kan zeker ook iets specifiekers vragen. Vlinders bijvoorbeeld, of Kleuren, of Vriendschap, ....
Stuur ons een mailtje met daarin je wensen en wij doen de rest. Stuur je boodschap naar contact@habobib.be en vermeld zeker: het thema, dat je zo concreet mogelijk omschrijft, de periode, je school en je klas, afhaallocatie en contactgegevens.