Lezen

Tip de Bib

Laat de bib weten wat jij graag leest

De bib is op zoek naar jouw boekentips. We zoeken boeken die je geraakt of verrast hebben. Die je iets bijgebracht of van je stuk gebracht hebben. Boeken die je moet verslinden of die je heel langzaam moet consumeren. Boeken dus, die indruk maken.

Vind je een bladwijzer in je boek. Noteer je tip(s) en prik ze op het bord in de bib (of geef ze aan een medewerker). Als het bord helemaal vol hangt, maken we een thematafel van alle tips. Doe mee! En kom te weten wat er in jouw gemeente wordt gelezen.

Tot slot kan je een boekenpakket winnen! Noteer je naam, telefoonnummer of mailadres op de bladwijzer. In de maand oktober, november en december trekt een onschuldige hand er iemand uit. Waag je kans voor een mooi assortiment ... boeken. Tja, wat anders?

 

Themakoffers dementie

Zowel voor volwassenen als voor kinderen 

Dementie is een probleem waar we niet meer omheen kunnen. Toch zijn er nogal wat misverstanden en durven mensen er vaak niet over te praten. Om het thema op een rustige manier te verkennen, heeft HaBoBIB twee dementiekoffers in de collectie, eentje voor volwassenen en één op kindermaat.
De koffers zijn bestemd voor iedereen die te maken krijgt met dementie: de dementerende zelf, partner, kinderen, kleinkinderen, familie, mantelzorgers, belangstellenden, ... Ook scholen kunnen de koffers gebruiken om het thema in klassikaal verband bespreekbaar te maken.
Benieuwd naar de inhoud van de koffers? Klik door voor een overzicht van de jeugdkoffer en de volwassenenkoffer.
Als lid van de bib kan je deze koffers gratis uitlenen voor een termijn van 4 weken. De materialen in de koffers zijn slechts een selectie van het aanbod in de bibliotheek. Wil je nog meer weten over dementie? In de bib vind je tal van informatieve boeken, romans, films en kinderboeken rond dit thema. Vraag er gerust naar aan de balie. De medewerkers helpen je graag om een keuze te maken uit het ruime aanbod

 

Jeugdtoppers 2020

De beste jeugdboeken van 2020

https://mijn.bibliotheek.be/list/view/16269

2020 loopt ten einde. Ook dit jaar zijn er weer een heleboel jeugdboeken verschenen.
De bibliotheek heeft een lijst gemaakt met de leukste, mooiste, spannendste,... jeugdboeken van het jaar. Heb jij ze allemaal al gelezen?

 

Het beste van 2020

Beste 2020

Voor heel wat mensen bood het bibaanbod het afgelopen jaar een welkome uitvlucht uit het plotseling gestolde leven. Welke titels bekoorden het meest? Snuister hier in de selecties van de toonaangevende kranten en tijdschriften én van onze eigen HaBoBIB-medewerkers.

 

Zelf lijstjes maken met 'Mijn bibliotheek' 

Hou je graag lijstjes bij van je favoriete boeken? Nood aan een 'nog-graag-te-lezen'-lijst? Stel je eigen lijstjes samen in de catalogus en beheer ze in 'Mijn Bibliotheek'.

Hou jij graag lijstjes bij?

Wat kan je doen met 'Mijn Lijsten'?
Je kan eigen lijstjes maken met boeken, dvd's, cd's, ... uit de bibliotheekcatalogus, titels toevoegen of verwijderen, bijhouden welke boeken je gelezen hebt en of je ze goed vond, je lijst raadplegen op je smartphone, tablet of computer, je lijst delen met vrienden via sociale media, ... .
Wat heb je nodig?
De bibliotheekcatalogus, een 'Mijn Bibliotheek' profiel en een computer, smartphone of tablet met internetverbinding.
Om je te registreren via 'Mijn Bibliotheek' heb je een unieke ticketcode nodig. Vraag je ticketcode aan de balie.

Meer info over deze lijsten vind je hier!

 

Lang zullen we lezen

Boekenplatform, boordevol inspiratie & tips van en voor lezers.

Lan zullen we lezen

Neus rond in de boekenkast van bekende boekenwurmen, vrienden, familie, buren, collega's, ... en ontdek wat zij van hun boeken vinden. Maak ook zelf je eigen boekenkast en geef bij elk boek je ongezouten mening en score. Meer info: langzullenwelezen.

 

Kunnen wij je inspireren?

Aanwinsten 

Hoe word ik wereldreiziger
Krijgsbanier van de adelaars

Ontdek onze laatste veroveringen in onze catalogus.

 

Boekentips

Berichten uit de vallei
De Habsburgers

Benieuwd naar onze leestips?

Non-fictie
& fictie

 

Sprinters

Het verdriet staat niet alleen
Macbeth

Ontdek onze sprinters in de bib! Je kan ze herkennen aan het groene of oranje sprinter-etiket. 

 

Dwarsliggers

De Japanse minnaar
Wij

Lees je graag op de trein, op het vliegtuig of eender waar, maar is een gewoon boek wel eens te zwaar om mee te dragen? Kies dan voor een "dwarsligger". Een dwarsligger is een volledig, integraal boek, maar dan in zakformaat. Superhandig om mee te nemen! Kom ze ontdekken in de bib!

 

Lees-, kijk- en luistertips

Op zoek naar een leuk boek, spannende film of fijne muziek? Het HaBoBIB-team verklapt je alvast haar lees-, kijk- en luistertips!

 

Je valt niet uit de boot als je moeilijk leest! 

Groteletterboeken - luisterboeken - Daisy-boeken - Daisy-speler - leeslinialen

Wordt lezen moeilijker? Stop er dan niet mee!
In onze bib leen je gratis groteletterboeken, luisterboeken, leeslinialen en Daisy-boeken.
Er is een ruime keuze aan leuke en spannende boeken! 
Check zeker ook de website van luisterpuntbibliotheek voor meer informatie!