De lees-, kijk en thuisblijftips van de bib

Nu meer dan ooit willen we onze favorieten met jou delen.  Op deze pagina lees je welke boeken en films de medewerkers van de bib door de quarantaine heen helpen.Scandinavische spanning

Wie een beklemmend en beklijvend verhaal uit het hoge Noorden wel kan smaken, zit gebeiteld met deze tip van Vera.

Samen met haar ouders, haar tweelingbroer Carl en haar grootmoeder woont Liv op een afgelegen eilandje dat enkel bij laag water te bereiken is. De vader is een getalenteerd timmerman die gaandeweg een voorliefde ontwikkelt voor het maken van doodskisten. Haar moeder, ooit een ravissante schoonheid, is zo dik geworden dat ze amper nog het bed uit kan. Ook haar moeders moeder woont bij hen in. Wanneer Liz 6 wordt, beslist zij dat Liv veel beter bij een tante op het vasteland kan opgroeien. Maar dat laat de vader niet gebeuren. Hij neemt drastische maatregelen.

Hars kreeg wel 5 sterren in de Standaard der Letteren:
“Hars van Ane Riel is heel veel: een vreemd, boosaardig sprookje waarin de personages gruwelijkste dingen doen omdat dat voor hen de logica zelve is, een liefdevol, maar ook grimmig verhaal over familiebanden, een superieure parabel over de kracht van verbeelding. Het is ook razend spannend, niet omdat er misdaden moeten worden opgelost – al gebeuren er bloedstollende dingen – maar omdat je niet anders kunt dan gefascineerd lezen en meeleven met hoe Liv en haar familie op een krankzinnige, maar in hun ogen volstrekt natuurlijke manier naar de wereld en zichzelf kijken. Hars is een leesavontuur van de eerste orde.”