Jeugd

Op evenementen/activiteiten georganiseerd door HaBoBIB worden mogelijks foto's gemaakt met het doel tot sfeerbeelden. Indien je dit niet wenst, contacteer dan HaBoBIB via contact@habobib.be. Meer info over het privacybeleid vind je hier.  

 

Voorlezen in de bib

Woensdag 18/12 - 14u30 - 15u00 - Haacht

Voorlezen in de bib

Schuif gezellig aan en laat je meevoeren door grappige, spannende en ontroerende verhalen. Mama en papa mogen meeluisteren of intussen zelf boeken kiezen of de krant lezen.

Interesse? Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom - gratis.

 

Muzisch verteltheater 'Schoen zoekt brief'

Woensdag 04/12 - 15u15 - 16u00 - voor kinderen van 3 tot 6 jaar - gratis - Haacht - VOLZET

Het is bijna 6 december! Pikarnel logeert bij haar knotsgekke tante DOMISOL. Tante DOMISOL woont in een piepklein huisje, met een piepklein tafeltje, piepkleine stoelen, een piepklein fornuis en een gigantisch grote schoenenkast. Pikarnel is dol op schoenen! En vanavond gaat ze een schoen zetten voor de Sint.


Ze mag één van tantes mooiste exemplaren uitkiezen. Maar wat als zij nu eens ALLE schoenen zet? Heeft ze dan wel genoeg wortels? Appels? Suikerklontjes? Brieven? 'Schoen zoekt brief' is een grappige, interactieve voorstelling boordevol muzische elementen waarbij het publiek de show mee vorm geeft! Beleef de magische sinterklaasperiode samen met Pikarnel en een knotsgekke schoenenkast.
VOLZET

 

Workshop 'Microbit'

Woensdag 11/12 - 14u30 - 16u30 - voor kinderen vanaf 9 jaar - gratis - Haacht 

In deze workshop (die een hele leuke opvolging op Scratch kan zijn) gaan we aan de slag met de Micro:Bit. Via een grafische interface laten we dit wonderlijke plaatje van alles doen. We sturen lampjes aan of laten iets reageren als we op de knopjes drukken.
Interesse? Schrijf je hier in -  gratis.

 

Volwassenen

Op evenementen/activiteiten georganiseerd door HaBoBIB worden mogelijks foto's gemaakt met het doel tot sfeerbeelden. Indien je dit niet wenst, contacteer dan HaBoBIB via contact@habobib.be. Meer info over het privacybeleid vind je hier.  


Digidokter houdt spreekuur in de bib

Woensdag 04/12 - 17u30-20u00 - Haacht OLC-café
Dinsdag 03/12 - 17u30-20u00 - Boortmeerbeek

Digidokter houdt spreekuur in de bib.

Onze digidokter helpt je graag verder met je digitale kwaaltjes.
 
Nieuw:
vanaf nu moet je wel vooraf een afspraak maken als je wil langskomen. Zo vermijden we lange wachttijden. Breng zeker je tegendraadse toestel mee.

Interesse? Schrijf je
hier in - gratis.

 

Bib & Babbel

Donderdag 19/12 - 14u30-16u30 - Haacht

Bib & Babbel

Zin om mensen te ontmoeten? Nood aan een babbel nu en dan? Dan bieden we jou een gezellige plek waar je mensen kan ontmoeten over alle grenzen heen. In een ontspannen sfeer komen we samen en praten in het Nederlands over allerlei thema 's. Dat biedt anderstaligen de kans om te taal te leren en Nederlandstaligen de rijkdom om muren tussen mensen te slopen.

Bib & Babbel is geen les. Kom gewoon binnen, luister en vertel. Bij een drankje.
Inschrijven is niet nodig. I.s.m. OCMW Haacht - gratis.

 

Digi-vorming 'foto's beheren en bewerken'

Donderdag 05/12 - 09u30-12u30 - 5/10 -Boortmeerbeek

Fotobeheer en fotobewerking ingewikkeld? Dat hoeft niet. In deze cursus maken we je wegwijs in de mogelijkheden die je computer heeft voor het beheren van je foto's. Je zal je foto's sneller terug vinden. Ook leer je werken met programma's voor PC en tablet om de foto's aan te kunnen passen. Rode ogen en scheve horizonnen behoren tot het verleden.

Voorkennis: vertrouwd zijn met de computer, mappen kunnen maken.
Interesse? Schrijf je hier in, max. 12 deelnemers - 5 voor bib-leden en 10 voor niet-leden. Indien de voormiddag-vorming volzet is, wordt er een namiddag sessie georganiseerd van 13u30 tot 16u30. Je inschrijving is definitief na cash betaling in de bib.

 

Het Groot Dictee Heruitgevonden met Wim De Vilder

Vrijdag 06/12 - 19u30 - gratis - Haacht

Talenknobbel, taalpurist, spelfanaat of competitiebeest?  Iedereen doet mee met het 'Groot dictee heruitgevonden'.
Drie jaar geleden werd deze vernieuwde versie van Het Groot Dictee in het leven geroepen. Toegankelijk en speels maar tegelijk een pittige test voor je kennis van het geschreven Nederlands.

In deze derde editie stellen niet minder dan 100 Vlaamse bibliotheken hun deuren en zalen open op vrijdag  6 december. Om 20u00 stipt zetten alle deelnemers de pen op het papier en gaan we van start met Wim De Vilder als voorlezer.  
Ga jij de uitdaging aan? De winnaars gaan naar huis met niets minder dan wereldfaam!
Interesse? Schrijf je hier in - iedereen welkom - gratis.

 

Don Bosco Haacht 'City run'

Vrijdag 20/12 - Campus Don Bosco Haacht

Meer info en inschrijven klik hier!