Jeugd

Op evenementen/activiteiten georganiseerd door HaBoBIB worden mogelijks foto's gemaakt met het doel tot sfeerbeelden. Indien je dit niet wenst, contacteer dan HaBoBIB via contact@habobib.be. Meer info over het privacybeleid vind je hier.  

Jeugdboekenmaand

Thema 'vriendschap'

Jeugdboekenmaand 'Vriendschap'

Jeugdboekenfeest Haacht
Woensdag 20/03 - 14u00 - 17u00
Met muziek, een drankje, grime, gekke kapsalon, glittertattoos, workshop breinbrekers, vertelling Suzie gaat tekenen door Benjamin Leroy, een vriendschapsbandje voor iedereen, i.s.m. Oxfam Wereldwinkel.

Jeugdboekenfeest Boortmeerbeek
Woensdag 27/03 - 13u00 - 16u00
Met muziek, een drankje, grime, gekke kapsalon, glittertattoos, workshop doolhoven, vertelconcept Bladgoud door Woordreus, een vriendschapsbandje voor iedereen, i.s.m. Oxfam Wereldwinkel.

Iedereen welkom! Inschrijven niet nodig - kom zeker langs in de bib!

 

Voorleesmomenten in de bib

Zaterdag 23/03 & 27/04 - 11u00-11u30 - Haacht

Voorleesmomenten in de bib

Wie houdt er niet van voorlezen?
Schuif gezellig aan en laat je meevoeren door grappige, spannende en ontroerende verhalen. Mama en papa mogen meeluisteren of intussen zelf boeken kiezen of de krant lezen.
Interesse? Je hoeft niet vooraf in te schrijven, schuif gewoon aan en geniet. Iedereen is welkom - gratis.

Boekjes met ontbijtkoekjes: Rijke taalvitamientjes voor jonge spruitjes!

Zaterdag 27/04 - 09u30-12u00 - Haacht

Boekjes met ontbijtkoekjes

9.30u: Onthaal met koffie en ontbijtkoekjes
10u: Belang van rijke taal tussen 0 en 3 jaar (taalgroeimeter, (groot)ouderbetrokkenheid bij jonggeletterd maken)
11u: Boekenbad met ouderbetrokkenheid (ouders en kindjes welkom!)
11.15-12u: Tijd voor vragen


Doelgroep:
ouders en hun 0-3 jarige spruit, onthaalouders en medewerkers van kinderopvanginitiatieven, medewerkers van Huis van het Kind, studenten Kinderverzorging.
Interesse? Schrijf je hier in! Iedereen welkom - gratis.

Volwassenen

Op evenementen/activiteiten georganiseerd door HaBoBIB worden mogelijks foto's gemaakt met het doel tot sfeerbeelden. Indien je dit niet wenst, contacteer dan HaBoBIB via contact@habobib.be. Meer info over het privacybeleid vind je hier.  

Digidokter houdt spreekuur in de bib

Dinsdag 19/03 & 30/04 - Boortmeerbeek
Woensdag 03/04 - OLC-café - Haacht

Digidokter

Onze digidokter helpt je graag verder met je digitale kwaaltjes op de volgende momenten:
Dinsdag 19/03 & 30/04 in Boortmeerbeek.
Woensdag 03/04 in Haacht.
Telkens van 17u30 tot 20u00.

Interesse? Gratis - inschrijven is niet nodig. Breng je tegendraadse toestel mee.

 

Bib & Babbel: ontmoetingsmoment in de bib

Donderdagen 21/03 en 18/04 - 14u30-16u30 - Haacht

Zin om mensen te ontmoeten? Nood aan een babbel nu en dan? Dan bieden we jou een gezellige plek waar je mensen kan ontmoeten over de grenzen van taal, cultuur en leeftijd heen. We praten in het Nederlands over allerlei thema 's. Dat biedt anderstaligen de kans om de taal te leren en Nederlandstaligen de rijkdom om muren tussen mensen te slopen. Bib &

Babbel is geen les. Kom gewoon binnen, luister en vertel. Bij een drankje natuurlijk.
Interesse? Gratis - inschrijven is niet nodig. Dit is een organisatie i.s.m. OCMW Haacht.

 

Lezing 'Veilig online: internet en privacy' i.s.m. Gezinsbond

Maandag 25/03 - 20u00 - Haacht

Veilig online: internet en privacy

Een interactieve module met centraal getuigenissen van kinderen/jongeren, ouders en experts. Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. Je krijgt heel wat concrete tips aangereikt. Wat gooi jij zelf zoal te grabbel op het web en wat beschouw je als honderd procent privé?
En hoe gaan je kinderen daarmee om? Hoor je het donderen in Keulen bij termen als cookies, phishing en sharenting?

Dankzij deze module leer je kritisch omgaan met instellingen, reclame, wachtwoorden,... en krijg je heel wat tips voor je kinderen rond privacy.
Interesse? Schrijf je hier in! Iedereen welkom - gratis - i.s.m. Gezinsbond.

 

Lezing 'Op zoek naar de vervlogen tijd' 

Dinsdag 23/04 - 19u00 - Haacht

Op zoek naar de verloren tijd

Marcel Proust door Claude Blondeel. “A la recherche du temps perdu” is een literaire kathedraal met onvergetelijke personages en situaties. Het is tevens een sublieme psychoanalyse... bij de lectuur ontdekt de lezer de obscure kant van zijn eigen psyche, die hij liever verborgen houdt. Interesse? Schrijf je hier in! Iedereen welkom - gratis.

 

Lezing 'Spraakmaker Nederlands'

Woensdag 24/04 - 14u00-16u00 - Haacht

Spraakmaker Nederlands

Na een hartverwarmende start van Spraakmaker Nederlands 1 en 2 voor de eerste graad zijn we verheugd ook Spraakmaker Nederlands 3 te kunnen voorstellen voor het eerste jaar van de tweede graad.
Spraakmaker Nederlands is een project Nederlands, uitgewerkt met als doelgroep meer- en hoogbegaafde talige leerlingen in het secundair onderwijs die op zoek zijn naar extra uitdaging.
Op die manier kan de leerkracht het vereiste zorgcontinuüm mee helpen realiseren, en zijn er voor de bedoelde leerlingen uitdagende teksten, leerplan- gebonden uitbreidings- & verdiepingsstof, afgewisseld met creatieve opdrachten, genietend lezen, leessuggesties, test jezelf, studietips en evaluatiebladen.

Remediëring helpt, daarover is iedereen het eens, ook remediëring voor deze leerlingen is meer dan nodig.
Doelgroep: alle geïnteresseerden, leerkrachten Nederlands, toekomstige leerkrachten Nederlands, directies, leerlingenbegeleiders, (groot)ouders van meer- en hoogbegaafde leerlingen … . De auteurs: Annie De Pauw en  Patrick Maroye.
Interesse? Schrijf je hier in! Iedereen welkom - gratis.

 

KlimaatActieStand

Vrijdag 26/04 - 17u30-20u00 - Haacht

De kAst is een reizende door burgers bemande, aantrekkelijke en interactieve stand voor de uitwisseling van concrete info over duurzame oplossingen.

KlimaatActieStand

Dat de klimaatopwarming verandering vraagt, weten we allemaal. Maar veranderen is niet altijd even eenvoudig. Wij zijn gewoontedieren, onze drukke levens laten veranderingen niet zomaar toe. Zeker als de lokale oplossingen niet voorhanden of gekend zijn.

De stand wordt bemand met inwoners die veel ervaring, kennis hebben met het maken van duurzame keuzes (met ervaring met deelauto's, van 2 naar 1 auto, zonder auto, openbaar vervoergebruik in haacht;  koken zonder vlees/zuivel; overzicht van lokale boeren; korteketeninitiatieven in onze buurt (verschil tussen buurderij, voedselteam, samentuinen, zelfoogstuinen, ....), verpakkingsvrij leven, duurzaam bouwen, …

Het doel is in interactie te gaan met bezoekers:

Mensen kunnen er terecht voor concrete duurzame tips, toegepast voor de gemeente Haacht. Anderzijds kunnen ze de standhouders ook voeden met eigen tips en ervaringen.

Een fiche met een persoonlijk klimaatActieplan kan mensen helpen om in kleine stapjes veranderingen door te voeren en mensen te stimuleren om bijvoorbeeld elke week 1 kleine/grote klimaatuitdaging/challenge aan te gaan.

Ook is er een illustrator aanwezig die live de noden/ideëen van de burgers voor onze gemeente optekenen.

Aan de stand kan men ook terecht voor een selectie boeiende lectuur uit de bib.

Interesse? Gratis - inschrijven is niet nodig - iedereen welkom!