in de kijker

 #bibvooriedereen

Vind jij de bibliotheek een basisdienst waar elke burger recht op heeft?

#bibvooriedereen

De bibliotheek als basisdienst voor elke burger. Is dit in de toekomst nog wel vanzelfsprekend? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten in Vlaanderen niet langer verplicht om een bibliotheek te hebben.

Met de actie #bibvooriedereen engageren de besturen van Haacht en Boortmeerbeek zich om de intergemeentelijke bibliotheek HaBoBIB ook naar de toekomst toe te blijven ondersteunen en verder uit te bouwen.
Vind jij HaBoBIB ook zo belangrijk? Onderteken dan net zoals onze bestuursleden het charter op www.bibvooriedereen.be.

Nieuwe activiteiten in de bib!

Schrijf je snel in! 

Google apps

Onze activiteiten voor mei en juni staan online! Ontdek ze hier en schrijf je snel in!

 

Lerarenkaart

Beschikbaar in HaBoBIB! 

Lerarenkaart beschikbaar in HaBoBIB!

Ook dit jaar kunnen leraren hun lerarenkaart komen afhalen in de bibliotheek van hun officiële woonplaats. Woonplaats met postcode 3150 af te halen in de vestiging van Haacht, woonplaats met postcode 3190 en 3191 af te halen in de vestiging van Boortmeerbeek. 

 

Jouw mening telt!

Doe mee aan het gebruikersonderzoek en bepaal mee de toekomst van HaBoBIB.

Jouw mening telt!

In samenwerking met de VUB loopt er in 107 bibliotheken in Vlaanderen en Brussel, waaronder HaBoBIB, een gebruikersonderzoek waarin jouw mening over de bib centraal staat. Hoe denk jij over de bib en wat zijn je wensen?

Ben je tevreden over het aanbod en de dienstverlening? Surf naar www.bib2018.be om deel te nemen of vul de vragenlijst op papier in in de bib. Dit kan nog tot eind juni 2018. Alvast bedankt! Onder de deelnemers wordt een tablet verloot. 

 


Voorleeshalfuurtjes

Zaterdag 28/04, 19/05, 26/05, 16/06 & 30/06 van 10u30 tot 11u00

Voorleeshalfuurtje

Voorlezen is leuk, gezellig én stimuleert de fantasie en taalontwikkeling van kinderen. Enthousiaste vrijwilligers lezen daarom voor in HaBoBIB op zaterdag 28/04, 26/05 & 30/06 in Haacht en zaterdag 19/05 & 16/06 in Boortmeerbeek, dit van 10u30 tot 11u00. Iedereen welkom - gratis.

 

Vroege lenteschoonmaak in HaBoBIB

Afgevoerde tijdschriften gratis mee te nemen! 

Afgevoerde tijdschriften gratis mee te nemen!

Tijdschriften van de voorbije jaren worden afgevoerd. Je vindt ze in de inkomhal in één van de bakken en ze zijn gratis mee te nemen.