in de kijker

Blok@HaBoBIB 

Samen studeren in de bib?

Blokken in HaBoBIB!

Zoek je een rustige plek om te studeren? Heb je liever niet het gevoel dat jij de enige bent met de blok aan je been? Kom dan blokken bij HaBoBIB!
HaBoBIB stelt de bib open voor blokkende studenten. Zowel in de vestiging van Haacht als in die van Boortmeerbeek voorziet de bib een 10-tal studieplekken met computers en gratis wifi.

Studenten kunnen er van 28 mei tot en met 28 juni terecht. Zowel tijdens de gewone openingsuren, als tijdens de extra openingstijden tijdens de blok.
Word lid van de facebookgroep blok@habobib, zo blijf je op de hoogte van lastminutewijzigingen en nieuws. Wij wensen alle studenten veel succes met de examens! 

 

#bibvooriedereen

Vind jij de bibliotheek een basisdienst waar elke burger recht op heeft?

#bibvooriedereen

De bibliotheek als basisdienst voor elke burger. Is dit in de toekomst nog wel vanzelfsprekend? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten in Vlaanderen niet langer verplicht om een bibliotheek te hebben. Met de actie #bibvooriedereen engageren de besturen van Haacht en Boortmeerbeek zich om de intergemeentelijke bibliotheek HaBoBIB ook naar de toekomst toe

te blijven ondersteunen en verder uit te bouwen. Vind jij HaBoBIB ook zo belangrijk? Onderteken dan net zoals onze bestuursleden het charter op www.bibvooriedereen.be.

 

 

Lerarenkaart

Beschikbaar in HaBoBIB! 

Lerarenkaart beschikbaar in HaBoBIB!

Ook dit jaar kunnen leraren hun lerarenkaart komen afhalen in de bibliotheek van hun officiële woonplaats. Woonplaats met postcode 3150 af te halen in de vestiging van Haacht, woonplaats met postcode 3190 en 3191 af te halen in de vestiging van Boortmeerbeek. 

 

Online hoorcolleges van Home Academy

Gratis hoorcolleges luisteren waar & wanneer je wil!

Online hoorcolleges van Home Academy

Een app met informatieve lezingen, variërend van 3 tot 10 uur, door vlotte professoren die op een eenvoudige, duidelijke, enthousiaste en vaak humoristische wijze kunnen vertellen en

soms moeilijke kwesties op begrijpelijke wijze voor een ruim publiek uiteenzetten. Gaande van geschiedenis, godsdienst, filosofie, moraal, letterkunde, politiek, psychologie, biologie, kosmologie en muziek. Meer info, klik hier!

 

 

 

 

 

Jouw mening telt!

Doe mee aan het gebruikersonderzoek en bepaal mee de toekomst van HaBoBIB.

Jouw mening telt!

In samenwerking met de VUB loopt er in 107 bibliotheken in Vlaanderen en Brussel, waaronder HaBoBIB, een gebruikersonderzoek waarin jouw mening over de bib centraal staat. Hoe denk jij over de bib en wat zijn je wensen?


Ben je tevreden over het aanbod en de dienstverlening? Surf naar www.bib2018.be om deel te nemen of vul de vragenlijst op papier in in de bib. Dit kan nog tot eind juni 2018. Alvast bedankt! Onder de deelnemers wordt een tablet verloot. 

 

Verrassingen in je valies

Project voor leerkrachten uit het lager onderwijs

Verrassingen in je valies

Van 15/6 tot 15/9 kan je als leerkracht een verrassingsvalies ontlenen in de bib. Een leuk koffertje met daarin  een selectie van 5 van de beste jeugdboeken van de afgelopen jaren, op maat van de leeftijdscategorie van jouw leerlingen.  Je mag het koffertje 6 weken lang bijhouden. Zo kan je zelf kennismaken met fantastische nieuwe boeken. En in het volgende schooljaar bezorg je jouw leerlingen nóg meer leesplezier.

Kom snel eens kijken in de bib en laat je verrassen. Pak een valiesje mee en de zomer kan niet meer stuk!