in de kijker

De Schatten van Vlieg, op schattenjacht in de bib!

Kom jij de schatkisten te zoeken?

De schatten van Vlieg

De Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele locaties schatkisten. Bij ons zitten deze kistjes verstopt tussen de boeken van de bibliotheek. Door puzzels en raadsels op te lossen bemachtig je aanwijzingen om de kist te vinden. Succes? Dan krijg je een leuk aandenken mee naar huis. 'Schatten van Vlieg'  is bedoeld voor families met kinderen tot 12 jaar en het is helemaal gratis. Je hoeft niet in te schrijven. In de bib helpt het baliepersoneel je met plezier bij de schattenjacht. Je kan meedoen van 30 juni tot 1 september in onze beide vestigingen: in Haacht en in Boortmeerbeek.


#bibvooriedereen

Vind jij de bibliotheek een basisdienst waar elke burger recht op heeft?

#bibvooriedereen

De bibliotheek als basisdienst voor elke burger. Is dit in de toekomst nog wel vanzelfsprekend? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten in Vlaanderen niet langer verplicht om een bibliotheek te hebben. Met de actie #bibvooriedereen engageren de besturen van Haacht en Boortmeerbeek zich om de intergemeentelijke bibliotheek HaBoBIB ook naar de toekomst toe

te blijven ondersteunen en verder uit te bouwen. Vind jij HaBoBIB ook zo belangrijk? Onderteken dan net zoals onze bestuursleden het charter op www.bibvooriedereen.be.

 

 

Online hoorcolleges van Home Academy

Gratis hoorcolleges luisteren waar & wanneer je wil!

Online hoorcolleges van Home Academy

Een app met informatieve lezingen, variërend van 3 tot 10 uur, door vlotte professoren die op een eenvoudige, duidelijke, enthousiaste en vaak humoristische wijze kunnen vertellen en

soms moeilijke kwesties op begrijpelijke wijze voor een ruim publiek uiteenzetten. Gaande van geschiedenis, godsdienst, filosofie, moraal, letterkunde, politiek, psychologie, biologie, kosmologie en muziek. Meer info, klik hier!

 

Verrassingen in je valies

Project voor leerkrachten uit het lager onderwijs

Verrassingen in je valies

Van 15/6 tot 15/9 kan je als leerkracht een verrassingsvalies ontlenen in de bib. Een leuk koffertje met daarin  een selectie van 5 van de beste jeugdboeken van de afgelopen jaren, op maat van de leeftijdscategorie van jouw leerlingen.  Je mag het koffertje 6 weken lang bijhouden.

Zo kan je zelf kennismaken met fantastische nieuwe boeken. En in het volgende schooljaar bezorg je jouw leerlingen nóg meer leesplezier.
Kom snel eens kijken in de bib en laat je verrassen. Pak een valiesje mee en de zomer kan niet meer stuk!

 

Vakantiebieb

Lekker lezen in de vakantie?

Vakantiebieb

Met de VakantieBieb neem je ruim 60 e-books overal mee naartoe.  Je kan de app downloaden van 1 juli t/m 31 augustus. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Veel leesplezier! Meer info klik hier!