LITERATUURLINKS

Nobelprijs Literatuur

De Nobelprijs literatuur ging in 2013 naar de Canadese schrijfster Alice Munro, meester van het hedendaagse korte verhaal.

Booker Prize

De Man Booker Prize for Fiction, kortweg Booker Prize, wordt ieder jaar uitgereikt voor een boek geschreven door een inwoner van het Brits Gemenebest of Ierland. In 2013 won de jonge Nieuw-Zeelandse Eleanor Catton de prijs met haar roman "Al wat schittert" (The Luminaries)

Man Booker International Prize

De Amerikaanse schrijfster Lydia Davies kreeg in 2013 de Man Booker International Prize, de belangrijke tweejaarlijkse prijs voor een buitengewone bijdrage tot de wereldliteratuur.

De Boekenleeuw en de Boekenpauw 

De Boekenleeuw is een jaarlijkse Vlaamse literatuurprijs, die het beste Nederlandstalige jeugdboek van een Vlaamse jeugdauteur uit het voorbije jaar bekroont. In 2014 kreeg "Groter dan een droom" van Jef Aerts deze prijs.
De Boekenpauw is de nominatie voor het best geïllustreerde kinder- of jeugdboek van een Vlaams auteur. In 2014 sleepte Anton Van Hertbruggen deze prijs in de wacht met zijn boek "Het hondje dat Nino niet had"

Gouden Griffel

De Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, werd in 2013 toegekend aan Simon van der Geest met het boek "Spinder".

Debuutprijs

Christophe van Gerrewey won met "Op de hoogte" de Debuutprijs 2013, de jaarlijkse prijs voor het beste Vlaamse literaire debuut.

AKO Literatuurprijs

De AKO Literatuurprijs werd in 2013 toegekend aan Joke Van Leeuwen voor haar boek "Feest van het begin".

Libris Literatuurprijs

De Nederlandse schrijver Ilja Leonard Pfeijffer won in 2014 de Libris Literatuurprijs voor de beste Nederlandstalige roman met zijn boek "La superba".

De Gouden Boekenuil

In 2014 ontving Joost de Vries voor zijn roman "De republiek" de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen.

Prijs der Nederlandse letteren

In 2012 werd deze driejaarlijkse prijs uitgereikt aan de Vlaamse dichter en dagboekschrijver Leonard Nolens.

Leestips

Chicklit.nl

Chicklit.nl is een website boordevol informatie over boeken. Naast de welbekende chicklit; eigentijdse, romantische, en komische fictieliteratuur vóór en dóór (moderne) vrouwen, vind je op Chicklit.nl ook informatie over andere genres.
Chicklit.nl is er voor vrouwen die graag lezen.

Shortstory.nu

Shortstory.nu is dé website voor liefhebbers van het korte verhaal. Volwassenen kunnen er terecht voor bundels van binnen en buiten onze landgrenzen.

Reislboeken

Ken je www.reisboeken.be al? Een absolute aanrader, indien je met vakantie vertrekt. Reisboeken.be barst van de recensies van reisgidsen en andere reisboeken. Dé manier dus om gidsen te vergelijken en zo op een ideale manier je reizen, vakanties en weekendtrips te plannen. Of om ideeën op te doen als je liever thuis blijft, maar toch af en toe wil ontsnappen...

Dailylit

Voor wie zo weinig tijd heeft dat hij niet aan lezen toekomt en iets aan dit probleem wil doen, is er www.dailylit.com. Je krijgt op gezette tijden de hoofdstukken uit je boek naar keuze doorgemaild. Op die manier hoeft lezen niet lang te duren maar kan je toch nog de werken van je favoriete auteur(s) lezen.