Kinderen 6 tot 12 jaar

Leuk leren lezen met Ketnet Dub

Gratis app die luidop lezen leuker maakt! 

Ketnet Dub is een gratis app die luidop lezen leuker maakt! Met deze app spreken kinderen van 6 tot 9 jaar een stem in van een tekenfilmpersonage. Zo worden ze de ster in een Ketnet avontuur! Luidop lezen is bovendien een bewezen techniek om beter te leren lezen. Dankzij de aangepaste moeilijkheidsgraad groeit de app mee met het niveau van je kind.

Voor meer info, kijk op de Ketnet-website!

Gratis bibliotheekkaart

WOW! 

Wist je dat je tot en met je 17e gratis lid bent van de bibliotheek? Je kunt je inschrijven in de bibliotheek samen met (één van je ouders).

Fundels

Digitale AVI-boekjes

Winkler Prins

Online encyclopedie binnen de bibmuren. 

Versie 6+: zoek eens iets op in deze overzichtelijke encyclopedie (info, foto 's, filmpjes, tijdlijnen, kaarten,...)! Dankzij de Browse-aloud-functie wordt de tekst van het scherm luidop voorgelezen.  Breng een memorystick mee als je iets wil downloaden.

Makkelijk lezen plein

Deze site is voor alle kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden & voor hun mama's, papa's, meesters en juffen.

Makkelijk lezen plein

Op deze website vind je leestips en andere informatie terug. Ontdek ook het Makkelijk Lezen Plein in de bibliotheek. Daar hebben ze heel veel voor jou: leuke leesboeken, luisterboeken & DVD's.

Luisterboeken

Gesproken boeken 

Luisterboeken in de bib!

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Kom dus snel de mooiste, gekste en spannendste luisterboeken ontdekken in de bib!

Leesliniaal

Leesliniaal - uitleenbaar in HaBoBIB!

 

Boekentips