Baby's, peuters & kleuters

Ben je op zoek naar boeken voor je baby, peuter of kleuter? Of krijg je graag handige voorleestips en nieuwtjes over kinderboeken? Dan zit je hier goed!

SOS potje

Ontdek onze grappige kinderboeken over zindelijkheid in de bib!

Karel en zijn potje!
Mag ik eens in je luier kijken!

Grappige kinderboeken die jouw peuter op een ongedwongen en leuke manier helpen bij het zindelijk worden.
Misschien zal je niet snel aan boekjes denken om je peuter te helpen bij het zindelijk worden, maar het is een leuke en ongedwongen manier om jouw kindje bekend te laten worden met het potje. De boekjes uit deze lijst helpen peuters om te begrijpen waar het potje voor bedoeld is. Voor zowel de kennismaking met het potje als de overgang naar het normale toilet zijn deze peuterboeken leuk om te lezen.

 

Boekentips 

Ontdek onze nieuwe jeugdboeken in de bib? 

Bertje en Blauw
Verboden voor olifanten

Vind je kiezen moeilijk? Dan helpt Boekenzoeker je op weg.

Boekenzoeker bestaat voor verschillende leeftijden. Met deze versie van 0 tot 8 jaar vind je zeker leuke titels. Je kan zoeken op leeftijd, thema of genre. Nadien kan je in onze catalogus checken of we de boeken in de bib hebben.

 

Word je 2?

Zo groot al?! Haal een verrassing & een gratis bibliotheekkaart in de bib!

Word je 2? Kom je verjaardagsgeschenkje halen in de bib!

Voor kinderen die twee worden, loopt het 'BoeK!'-project. Kom met je zoon/dochter langs in de bib en ontvang van ons een verjaardagsgeschenkje. Bovendien krijgt je kind een gratis bibliotheekkaart waarmee telkens (gratis) acht boeken ontleend kunnen worden. We hebben heel wat boekjes in de bib die bestand zijn tegen onderzoekende peuterhandjes (en -tandjes) en die leuk zijn om te kijken en te lezen!

 

Fundels 

Gratis digitale prentenboeken! Vraag je persoonlijke code in de bib.

Hoe heerlijk is het om digitale prentenboeken tot leven te zien komen op tablet of pc. Maar het is ook leerrijk. Je kan lezen in verschillende talen, puzzelen, spelletjes spelen bij het boek, filmpjes maken...
Fundels bevorderen het leesplezier, een belangrijk aspect in de ontwikkeling van kinderen.
Hoe werkt het? Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store. Klik op het 'De Bib'-logo en meld je aan met je 'Mijn Bibliotheek-account'. Vraag je persoonlijke code in de bib.
Kies het boekje dat je wil lenen en het boekje wordt gedownload op het toestel. Je kan 7 Fundels gratis lenen, telkens voor 4 weken.

 

Voorlezen

Voorlezen is leuk! 

Voorleestip!
Voorleestip!

Elke 2de woensdag van de maand in de bib van Haacht en elke 4de zaterdag van de maand in de bib van Boortmeerbeek.
(niet in schoolvakanties)
Schuif gezellig aan en laat je verrassen door spannende, grappige, mooie verhalen! Mama of papa kan meeluisteren of intussen boeken kiezen of de krant lezen.
Iedereen welkom, reserveren niet nodig!