Baby's, peuters & kleuters

Ben je op zoek naar boeken of informatie over boeken en schrijvers voor baby's, peuters en kleuters? Hier vind je boekentips, voorleestips en boekennieuwtjes op het gebied van jeugdliteratuur.

Word je 2?

Kom je verrassing & gratis bibliotheekkaart halen! 

Voor de kinderen die twee worden, loopt het 'BoeK!'-project. Kom met je zoon/dochter langs in de bib en ontvang van ons een verjaardagsgeschenkje. Daarbovenop krijgt je kind een gratis bibliotheekkaart waarmee (gratis) acht boeken ontleend kunnen worden. We hebben heel wat boekjes in de bib die bestand zijn tegen onderzoekende peuterhandjes (en -tandjes) en die ongetwijfeld zullen boeien!

Fundels 

Digitale prentenboeken 

Het is voor kleuters en hun meelezende (groot)ouders/familie een verrijkende ervaring om kwaliteitsvolle digitale prentenboeken te beleven op tablet of pc, in verschillende talen, met puzzels, spelletjes en de mogelijkheid om zelf te tekenen en filmpjes te monteren.
Fundels bevorderen het leesplezier, een belangrijk aspect in de ontwikkeling van kinderen.
Hoe werkt het? Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store. Klik op het 'De Bib'-logo en meld je aan met je 'Mijn Bibliotheek-account'. Vraag je persoonlijke code in HaBoBIB.
Kies het boekje dat je wil lenen en het boekje wordt gedownload op het toestel. Je kan 7 Fundels gratis 4 weken lenen. 

Makkelijk lezen plein 

Voorlezen

Voorlezen is leuk! 

Voorleestip!
Voorleestip!

Elke 2de woensdag van de maand in de bib van Haacht en elke 4de zaterdag van de maand in de bib van Boortmeerbeek. (niet in schoolvakanties)
Schuif gezellig aan en laat je verrassen door spannende, grappige, mooie verhalen! Mama of papa kan meeluisteren natuurlijk of intussen zelf boeken kiezen of de krant lezen.
Iedereen welkom, reserveren niet nodig!

Boekentips