Jongeren - 15+

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is weer gestart. Doe ook mee!

Ben je een leesbeest en wil je graag je mening kwijt over boeken?

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Als jurylid krijg je een lijst van boeken om te lezen (of te laten voorlezen) en te beoordelen. Heb je alle titels van jouw leeftijdsgroep gelezen, dan mag je stemmen. Alle stemmen van Vlaanderen worden geteld. In het voorjaar van 2018 worden de winnende boeken bekendgemaakt.
Op www.kjv.be vind je alle info. Je kan deelnemen door lid te worden van een leesgroep in de buurt of je kan lid worden van de Internetjury.  Dan lees je op eigen houtje alle boeken in jouw leeftijdscategorie. De boeken haal je gewoon bij HaBoBIB!

Anderstalige boeken: easy readers

Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans? 

Moet je voor school een boek in een andere taal lezen? Of heb je gewoon zin om je talenkennis wat bij te schaven? Bij HaBoBIB vind je, naast gewone romans in andere talen, ook een flink aantal 'easy readers'. Dat zijn vereenvoudigde en/of verkorte verhalen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans. De easy readers bestaan in verschillende moeilijkheidsgraden. Een overzicht vind je hier.