Jongeren: 15+

Gezellige leesdagen!

Een selectie van de mooiste adolescentenboeken. 

Wij zijn allemaal moleculen
Het mes dat niet wijkt

Extra leestijd in zicht? We maakten voor jou een selectie van de mooiste jeugdboeken aller tijden. Kies hier alvast enkele pareltjes uit en kom je voorraad halen in de bib! Gezellige leesdagen!

 

Omgaan met verlies en verdriet

In de bib kun je boeken vinden die je hierbij op weg helpen.

Een weeffout in onze sterren
Toen de wereld nog werelt was

Net als volwassenen krijgen ook jongeren te maken met verlies, afscheid en de dood. We mogen daarbij niet vergeten dat ook kinderen rouwen en door een moeilijke periode gaan. Afhankelijk van de leeftijd, reageert een kind anders en bovendien is iedere reactie uniek. Het is goed met kinderen te praten over verlies en dood, hen bij het gebeuren te betrekken. In de bib kun je boeken vinden die je hierbij op weg helpen.

 

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is weer gestart. Doe ook mee!

Ben je een leesbeest en wil je graag je mening kwijt over boeken?

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Als jurylid krijg je een lijst van boeken om te lezen (of te laten voorlezen) en te beoordelen. Heb je alle titels van jouw leeftijdsgroep gelezen, dan mag je stemmen. Alle stemmen van Vlaanderen worden geteld. In het voorjaar van 2018 worden de winnende boeken bekendgemaakt.
Op www.kjv.be vind je alle info. Je kan deelnemen door lid te worden van een leesgroep in de buurt of je kan lid worden van de Internetjury.  Dan lees je op eigen houtje alle boeken in jouw leeftijdscategorie. De boeken haal je gewoon bij HaBoBIB!

 

Anderstalige boeken: easy readers

Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans? 

Moet je voor school een boek in een andere taal lezen? Of heb je gewoon zin om je talenkennis wat bij te schaven? Bij HaBoBIB vind je, naast gewone romans in andere talen, ook een flink aantal 'easy readers'. Dat zijn vereenvoudigde en/of verkorte verhalen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans. De easy readers bestaan in verschillende moeilijkheidsgraden. Een overzicht vind je hier.