Secundair onderwijs

Ons aanbod voor schooljaar 2017-2018

Ook dit schooljaar gaan wij graag weer in zee met Sint-Angela en Don Bosco. Voor het eerste jaar B van beide scholen boekten we alweer een nieuwe vertelling 'Goesting in de bib'. De eerste jaren A hopen we te mogen verwelkomen voor een kennismaking met de bib en haar rijke aanbod. Voor klassen van de derde graad organiseren wij weer graag infomomenten op maat. De leerkracht kan zelf kiezen welk accent hij of zij wil leggen: literaire databanken, online woordenboeken, Gopress Kiosk en krantenarchief,...

Blok@habobib

blok@habobib

Zoek je een rustige plek om te studeren? Heb je liever niet het gevoel dat jij de enige bent met de blok aan je been?
Dan kan je van 4 december  2017 tot  2 februari 2018 op extra momenten buiten de openingsuren terecht in de bib. We stellen dan graag HaBoBIB voor jou ter beschikking. Je vindt hier alle uren en praktische informatie. Word lid van de facebookgroep blok@habobib, zo blijf je op de hoogte van lastminutewijzigingen en nieuws. 

Leen uit voor je klas met de klassenkaart

Na de lagere school raken jongeren de weg naar de bib soms wat kwijt. Help jij onze drempel weer wat te verlagen? We regelen graag een uitleenmoment voor klassen van Don Bosco en Sint-Angela.
Praktisch: We maken een klassenkaart aan voor je klas. Uitlenen kan eenmalig of regelmatig. De kaart blijft in de bib.

Leen uit voor jezelf: extra voordeel voor leerkrachten

Ben je leerkracht of volg je de lerarenopleiding? Dan kan je voor slechts 3,5/jaar tot 10 (ipv 8) materialen per keer lenen. We brengen het graag voor jou in orde op vertoon van je Klasse Lerarenkaart.
Woon je in Haacht of Boortmeerbeek? Ook dit schooljaar verdelen wij vanaf januari 2018 de Klasse Lerarenkaart in de bib.

Bib-box

Werk je op school of in de klas rond het thema drugs? Dan hebben wij voor jou een box vol kant-en-klaar informatief materiaal, leestips, handige links, filmfragmenten met opdrachten,... Kies eruit wat je wilt voor de leeftijdsgroep naar jouw keuze.
Lessen rond Wereldoorlog I kan je onderbouwen met onze bib-box WO I (eerste graad).
Op vraag verzamelen wij graag Graphic Novels/strips voor jou in een box. Een overzicht van heel wat Graphic Novels (met input van leerkrachten Nederlands 4de jaar van Don Bosco) vind je hier.
Praktisch: Contacteer ons om een bib-box te reserveren.

Filmlesmappen

In deze filmlesmappen vind je een film met daarbij een bundel vol informatie over film, regie, acteurs. En ook met opdrachten en gespreksthema 's voor in de klas. In het begin van dit schooljaar breiden we ons aanbod uit en kan je de overzichtslijst hier vinden.
Praktisch: Filmlesmappen uitlenen kan volgens beschikbaarheid. Ze bevinden zich in onze vestiging van Boortmeerbeek. Neem contact op als je eentje wil reserveren of naar Haacht wil laten brengen.

Lezen in andere talen

Wil je je Frans, Engels, Duits, Spaans of Italiaans oefenen? Leen dan onze easy-readers uit,  anderstalige boeken in verschillende niveaus (A/B/C). Je vindt ze vooral in ons OLC-café in Haacht.
Je vindt in de bib ook verklarende en vertalende woordenboeken, op papier én online (vb. Van Dale).

Makkelijk lezen

We hebben ook heel wat in huis voor wie niet zo makkelijk leest.

Reeksen zoals Fahrenheit 451 en Eenvoudig Communiceren.

Daisy-boeken = boeken op cd. Je kan ze beluisteren met een Daisy-speler (te huur in de bib) of gewoon op de computer. Dit zijn cd 's voor jongeren met een leesbeperking. Natuurlijk hebben ook gewone luisterboeken voor iedereen.

Daisy-pakketten = boek + luisterboek

Leesliniaal = een liniaal dat de tekst vergroot. De rode streep focust de aandacht op één regel.

Een grootletterversie én een Daisy-versie van alle boeken van de Kinder- en Jeugdboekenjury van 2017.

Databanken in de bib

In de bib kan je terecht voor interessante databanken rond literatuur, informatie en actualiteit. Zowel Don Bosco als Sint-Angela hebben via ons bibabonnement ook binnen de schoolmuren toegang tot het Gopress krantenarchief. Vind je dit voor jezelf ook interessant? Vraag als lener je gratis ticket voor thuis.