Stapel (op) zomerboeken!

 De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is. (Godfried Bomans)

 

De bibliotheek is gesloten op vrijdag 15 augustus! Op zaterdag 16 augustus kan je weer bij ons terecht.

Vakantieboetes vermijden? Gebruik de boekenbox of verleng online!

 

Ssst... hier rijpen herfstactiviteiten

In augustus vind je onze nieuwe herfstbrochure weer in de bib! Je vindt nu ook al de activiteiten van september en oktober op onze activiteitenpagina.
De activiteiten van november en december kan je al lezen in de brochure, in september zetten we ze ook online.
We kondigen graag al een vorming aan voor onthaalouders: wil je graag met het tatertaalhuis en boekjes voor baby 's en peuters aan de slag? Hou dan donderdagavonden 6 november en 18 december vrij!

 

Computer leergroepje

Drempelvrees om een computer te gebruiken? Koudwatervrees om te surfen op het internet? Ontdek dan in een klein groepje en op jouw tempo het internet. Van maandag 15 september tot en met maandag 22 december komen we elke week op maandagnamiddag samen van 13.30u tot 16u. De vorming is gratis en wordt gegeven door Leen Wollants van Vormingplus Oost Brabant.
We zoeken ook vrijwilligers die intussen kindjes zouden kunnen opvangen in de bib.
Voor meer info en inschrijving kan je terecht bij Kristien Cremie: 0492/73.65.53 of kristien.cremie@habobib.be (vanaf 4 augustus)

 

Sluiting uitleenpost Tildonk vanaf 1 augustus!

In het kader van besparingen en van de dalende tendens van het lenersaantal in Tildonk hebben de Raad van Bestuur van HaBoBIB en het Schepencollege van de gemeente Haacht beslist de uitleenpost in Tildonk te sluiten. Wij excuseren ons alvast bij onze trouwe leners voor dit ongemak maar hopen op je begrip.
Leners kunnen voortaan naar onze vestiging in Haacht of Boortmeerbeek komen waar het aanbod veel groter en meer divers is. De openingsuren vind je hier. Het bibliotheeksysteem zet de leners van Tildonk automatisch over naar Haacht. Als je graag overgezet wordt naar Boortmeerbeek, meld ons dat dan. De leners die ingeschreven zijn in Tildonk, krijgen volgende week een brief met informatie in de bus.
Ben jij een lener die ingeschreven is in onze vestiging in Tildonk, dan kan je tijdens de hele maand augustus je materialen boetevrij binnenbrengen in onze twee andere vestigingen. Vanaf september gelden echter weer de gewone boetetarieven.
Je kan ook heel wat online regelen: reserveren, verlengen, je gegevens nakijken. Op momenten waarop de bibliotheek gesloten is kan je gebruik maken van de boekenbox in Haacht of Boortmeerbeek.
Ben je niet mobiel? Dan is onze boekendienst aan huis er misschien wel voor jou? Vraag ernaar!
Vragen? Onduidelijkheden? Mail naar habobib@bibliotheek.be of bel 016/61.90.34 (Haacht) of 015/62.70.29 (Boortmeerbeek).

 

Leende jij al een e-boek bij ons?

 

De lancering ging gepaard met wat kinderziekten, maar stilaan werden en worden die aangepakt. Zin in een E-boek? Leen ze via HaBoBIB en neem ze gewichtloos mee op reis! Lees er hier  alles over!

 

 

ZIN (in een BOEK)

Deel via onze facebookpagina een mooie ZIN uit een boek, lied of film, een citaat over lezen, muziek of films en geef onze leners ZIN! Elke dinsdag vind je er een nieuwe ZIN.  Lees meer