We hebben wat/het voor jou!

Willen we met 200 km per uur leven? Dan vliegen we met diezelfde snelheid uit de bocht. (Uit: Liefde? Een onmogelijk verlangen van Dirk De Wachter) 

 

 

 

 

We hebben wat/het voor leerkrachten!

Je vindt heel wat nieuwe, interessante info via de knop scholenwerking!
Haal je lerarenkaart in de bib! Neem er ook een kijkje aan het themastandje met materialen die handig zouden kunnen zijn voor jou als leerkracht, voor je leerlingen! Ben je nog geen lid van de bib? Je wordt het voor amper €3,5/jaar!

Lerarenkaarten postcode 3150 in Haacht, lerarenkaarten postcodes 3190/3191 in Boortmeerbeek. Nog even checken of ze effectief bij ons ligt? Kijk dan hier. Breng zeker je identiteitskaart mee (en als je ook de kaart van je partner wil ophalen, ook diens identiteitskaart).

 

 

Internationale Mail-Art tentoonstelling - thema 'LETTERS'

Internationale Mail-Art tentoonstelling in HaBoBIB Haacht

Iedereen welkom in HaBoBIB Haacht om deze tentoonstelling te komen bewonderen vanaf maandag 15/02/2016 t.e.m. zaterdag 05/03/2016. Tot snel!

 

We hebben wat/het voor kinderen en grote mensen!

We stappen het nieuwe jaar in met een koffertje vol nieuwe activiteiten. Je vindt er alles over op onze activiteitenpagina. Wees er snel bij...

 

We hebben het voor helderheid!

Bij inschrijving in de bib (of nadien op elk gewenst moment) kan je aangeven of je herinneringsmails wil ontvangen. Ben je ingeschreven voor deze dienst, dan sturen we je een paar dagen voor het einde van je uitleentermijn een herinneringsmail. Check bij een bibmedewerker of deze dienst voor jouw kaart is ingesteld en of je mailadres wel correct is.
Maar let op: de herinneringsmails zijn louter een geheugensteuntje! Het niet ontvangen ervan ontslaat je niet van de standaard uitleentermijn of van het betalen van te-laat-geld. Hou dus ook altijd je uitleenticket in de gaten voor de einddatum van je uitleentermijn.

 

We hebben wat/het voor kleuters en eerste lezertjes!

 

Digitale fundels zijn leuke interactieve prenten-/ luisterboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Je kan niet alleen kijken, lezen en luisteren maar ook toffe teken- en speelactiviteitjes doen. Je kan ze "lezen" op je smartphone of tablet.

Maar helemaal spiksplinternieuw zijn de AVI-fundels die de taal- en leesontwikkeling bij kinderen van 6 tot 10 jaar stimuleren. Je kan op verschillende manieren lezen in het boekje en oefeningetjes doen rond begrijpend of technisch lezen.
Deze AVI-fundels kan je (voorlopig) alleen lezen op iPad.

Praktisch: Vraag je gratis "Mijn bibliotheek"-account in de bib en download een fundel. Nadien kan je die ook offline gebruiken. Je kan GRATIS 7 fundels lenen. Elke fundel blijft gedurende 4 weken beschikbaar op je smartphone, tablet of iPad. De complete handleiding bij dit aanbod van Bibnet lees je hier.