Zin in een warme herfst?

Wijsheid vindt men in boeken, wijs zijn moet men verder zoeken.(Guido Gezelle)
  

Zin in een vertelling, een workshop, een tentoonstelling? Voor volwassenen of liever iets voor kinderen? Lees alles over onze activiteiten via deze link. Stel het inschrijven niet te lang uit: sommige activiteiten zijn erg snel volzet. Helaas gebeurt het ook wel eens dat we een activiteit moeten annuleren omdat mensen het inschrijven te lang uitstellen...

 

"Voetsporen actie" in het kader van de nationale dag van diefstalpreventie

Op donderdag 11 december organiseert BIN Liezebos een wandeling door de wijk (ca. 1u) samen met de wijkagent en buurtbewoners.
Er wordt gekeken naar situaties die uitnodigen tot inbraken (beplantingen, vluchtwegen, openstaande garagepoorten, losliggende ladders, struiken die het zicht op de woning belemmeren,...).
Vertrek: 14u aan de bibliotheek in Schiplaken/Boortmeerbeek
Nadien komen we in de bibliotheek samen bij een warme kop koffie en een koffiekoek. De inbraakadviseur van de politie geeft uitleg over beveiliging en het bemoeilijken van inbraken.
Iedereen welkom!
Meer info vind je hier of via BIN FOON 0468/13.71.59

 

In constructie...: de bib van Boortmeerbeek

Op maandag 13 oktober gingen de werken van start! Mede dankzij subsidies van de Provincie Vlaams-Brabant en steun van de gemeente kunnen we deze werken uitvoeren.
Er hangen intussen mooie spots, elektriciteitswerken werden uitgevoerd, de cd-meubels werden omgebouwd tot dvd-meubels. De fuchsiamuur kreeg een limoengroen kleurtje.  Binnenkort komt er nog een kunstig pareltje...
Wie graag rustig op de computer werkt, kan nu ook een tafeltje boven uitkiezen. Ben je al eens langsgeweest in de bib, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat de jeugdafdeling al helemaal anders staat. Vraag gerust als je niet vindt wat je zoekt. Bovendien staan er wat rekken leeg, wat dichter op elkaar of misschien een beetje onlogisch opgesteld. Sorry voor het ongemak.
We hopen op je begrip in deze overgangsperiode. Het wordt alleen maar beter en gezelliger.
De werken en verhuis verloopt in stappen tot begin december. De bibliotheek blijft gewoon open. Alleen op dinsdag 2 en woensdag 3 december gaan we even dicht. Volg de informatie op onze website of via facebook.

 

Kom op consultatie bij de PC-dokter ...

Volgende afspraakmomenten:  10 december van 17.30 tot 20u in ons OLC-café in Haacht.

 

Leen eens een e-boek!

Na wat kinderziekten zijn de apps om via de bibliotheek e-boeken te lezen, heel wat gebruiksvriendelijker! Upgrade je app en e-boeken lezen wordt nog leuker! Lettergrootte is nu aan te passen bij alle boeken, je kan nu ook offline lezen na login, het beeld is overzichtelijker en de aanmeldprocedure makkelijker gemaakt. Hoe je een e-boekenabonnement koopt bij HaBoBIB lees je hier!

 

ZIN?

Elke week geven we je via onze facebookpagina ZIN in een BOEK!
Je leest er een zin uit een boek dat één van onze medewerkers graag las. Neem eens een kijkje en laat je inspireren!
Geef jij ons ook goesting in een boek? Stuur dan jouw ZIN uit een BOEK door via facebook of via habobib@bibliotheek.be.