Stapel (op) zomerboeken!

 Een boek schrijven is hetzelfde als van iemand houden: het kan enorm veel pijn doen (Uit: De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker)

 

Sluiting uitleenpost Tildonk vanaf 1 augustus!

In het kader van besparingen en van de dalende tendens van het lenersaantal in Tildonk hebben de Raad van Bestuur van HaBoBIB en het Schepencollege van de gemeente Haacht beslist de uitleenpost in Tildonk te sluiten. Wij excuseren ons alvast bij onze trouwe leners voor dit ongemak maar hopen op je begrip.
Leners kunnen voortaan naar onze vestiging in Haacht of Boortmeerbeek komen waar het aanbod veel groter en meer divers is. De openingsuren vind je hier. Het bibliotheeksysteem zet de leners van Tildonk automatisch over naar Haacht. Als je graag overgezet wordt naar Boortmeerbeek, meld ons dat dan. De leners die ingeschreven zijn in Tildonk, krijgen volgende week een brief met informatie in de bus.
Ben jij een lener die ingeschreven is in onze vestiging in Tildonk, dan kan je tijdens de hele maand augustus je materialen boetevrij binnenbrengen in onze twee andere vestigingen. Vanaf september gelden echter weer de gewone boetetarieven.
Je kan ook heel wat online regelen: reserveren, verlengen, je gegevens nakijken. Op momenten waarop de bibliotheek gesloten is kan je gebruik maken van de boekenbox in Haacht of Boortmeerbeek.
Ben je niet mobiel? Dan is onze boekendienst aan huis er misschien wel voor jou? Vraag ernaar!
Vragen? Onduidelijkheden? Mail naar habobib@bibliotheek.be of bel 016/61.90.34 (Haacht) of 015/62.70.29 (Boortmeerbeek).

 

Boek je vakantie!

 

Zin in een E-boek? Leen ze via HaBoBIB en neem ze gewichtloos mee op reis! Lees er hier  alles over!

En verder natuurlijk: romans om bij weg te dromen, reisgidsen, luisterboeken, handige dwarsliggertjes.
Alles (of toch veel) voor een geslaagde zomer vind je bij HaBoBIB!

 

 Zotte kosten!

Heel wat leners schrokken de voorbije weken van hoog opgelopen boetes. We geven je graag een aantal tips om deze zotte kost te vermijden want we zijn ervan overtuigd dat je met dat geld leukere dingen kan doen (en wij mogen er toch geen nieuwe boeken van kopen...)!

- Gebruik 24/24u en 7/7dagen onze BOEKENBOX in Haacht en Boortmeerbeek! Natuurlijk mag je daar ook dvd 's, cd 's, games en luisterboeken insteken.

- Op het moment dat je uitleentermijn afloopt, heb je nog TWEE BOETEVRIJE DAGEN. Als je je materialen binnen die twee dagen inlevert, betaal je geen boete.

VERLENG je materialen ONLINE via deze website. Klik op het vergrootglaasje hierboven en dan op "mijn gegevens-verlengen-reserveren". Verlengen kan alleen voor het aflopen van je uitleentermijn en als niemand anders het materiaal reserveerde. Ook via de zelfscans in de bib kan je verlengen!

- Gaf je ons al de TOESTEMMING om je E-MAILADRES te gebruiken zodat we je eraan kunnen herinneren dat je uitleentermijn net verstreken is? Zo kan je nog snel binnen de boetevrije dagen langskomen!

 

Volgende raadpleging PC-dokter

In de knoop met je laptop of tablet? Kom langs bij  onze PC-dokter op woensdag 23 juli tussen 17.30 en 20u in ons OLC-café in Haacht.
Hou onze website in de gaten voor de volgende spreekuren.

 

Ben jij enthousiast en kindvriendelijk?

...en heb je elke maand een paar uurtjes tijd over? Dan ben jij de uitgelezen vrijwilliger om met een groepje peuters/kleuters te spelen en te vertellen. Intussen hebben hun ouders de kans om samen ervaringen te delen en te werken aan de computer.
Zin en interesse? Neem dan contact op met kristien.cremie@habobib.be

 

ZIN (in een BOEK)

Deel via onze facebookpagina een mooie ZIN uit een boek, lied of film, een citaat over lezen, muziek of films en geef onze leners ZIN! Elke dinsdag vind je er een nieuwe ZIN.  Lees meer