Laat je zaterdag verwennen in de bib!

Sterven betekent opgaan in de grootste menselijke traditie die er bestaat. (Henning Mankell)

 

 

 

 

Hou rekening met ernstige parkeerhinder aan de bibliotheek van Boortmeerbeek. De parking achteraan wordt verstevigd. De hinder zal zeker enkele weken aanhouden (vermoedelijk tot 23 oktober). Onze excuses voor het ongemak.

 

Activiteiten

Naar school met een healthy lunchbox - voordracht voor ouders
Do 15/10 - 19u - Haacht

Naar school met een healthy lunchbox

Eet je kind (na een maand school) zijn brooddoos met lange tanden (of niet) leeg? Kom dan inspiratie en tips opdoen om die klassieke brooddoos om te toveren tot een lekkere, gezonde en kleurrijke lunchbox! (i.s.m. de Provincie Vlaams-Brabant)

Deelnemen is gratis, inschrijven wel nodig via deze link. (Max. 50 deelnemers)

Verwendag in de bib!

Verwendag in de bib!

Laat je op zaterdag 10 oktober tussen 10u en 12u verwennen in de bib van Boortmeerbeek en geniet van een drankje bij de muziek van Cream Colored Ponies. Let op: parkeerhinder owv heraanleg parking. Kan je met de fiets komen? Graag!
Op zaterdag 17 oktober bieden we in de bib van Haacht tussen 10u en 12u een drankje met muziek van Stompin' Caravans.

Deelnemen is gratis, inschrijven niet nodig.

De workshop Fotografie voor kinderen en ook de vertelling/workshop Griezelkoken waren heel snel volzet. Er ontstond intussen ook een hele wachtlijst. Ben je ingeschreven en kan je niet komen, geef dan zo snel mogelijk een seintje. Je maakt mensen op de wachtlijst blij!

Lees je mee? Met KJV!

KJV is de grootste kinder- en jeugdboekenjury van Vlaanderen. Heb jij wel zin om te lezen? Weet je niet welke boeken kiezen? Lees dan de 8 boeken van jouw leeftijdscategorie en stem voor het beste boek.
Je kan alle KJV-boeken vinden in onze bib (je herkent ze aan de ronde KJV-sticker). Registreer je als internetjurylid en vraag je lidkaart aan met korting bij boekhandels in de buurt. Meer info over KJV vind je op de website van KJV. Of vraag uitleg in de bib.
Heb je moeite met lezen, heb je dyslexie? Alle boeken zijn ook uitgegeven als luisterboek.

 

Herinneringsmails

Op de dag dat je uitleentermijn afloopt, stuurt ons systeem je een herinneringsmail. (Schreef je je nog niet in voor deze dienst, vraag dan info aan een bibmedewerker.) 
Op het moment waarop die mail vertrekt, heb je nog twee boetevrije dagen om je materialen in te leveren. Breng je je materialen na die dagen binnen, tellen beide dagen mee voor de boete. De herinneringsmail is echter louter een geheugensteuntje! Het niet ontvangen ervan ontslaat je niet van de standaard uitleentermijn of van het betalen van te-laat-geld.

 

Heb jij een eerste lezertje in huis?

 

 

Digitale fundels zijn leuke interactieve prenten-/ luisterboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Je kan niet alleen kijken, lezen en luisteren maar ook toffe teken- en speelactiviteitjes doen. Je kan ze "lezen" op je smartphone of tablet.

Maar helemaal spiksplinternieuw zijn de AVI-fundels die de taal- en leesontwikkeling bij kinderen van 6 tot 10 jaar stimuleren. Je kan op verschillende manieren lezen in het boekje en oefeningetjes doen rond begrijpend of technisch lezen.
Deze AVI-fundels kan je (voorlopig) alleen lezen op iPad.

Praktisch: Vraag je gratis "Mijn bibliotheek"-account in de bib en download een fundel. Nadien kan je die ook offline gebruiken. Je kan GRATIS 7 fundels lenen. Elke fundel blijft gedurende 4 weken beschikbaar op je smartphone, tablet of iPad. De complete handleiding bij dit aanbod van Bibnet lees je hier.

 

De PC-dokter ontvangt weer patiënten

Zit je in de knoop met je tablet of laptop? Dan kan je vanaf nu weer maandelijks terecht bij onze PC-dokter.
Noteer alvast zijn spreekuur in je agenda: woensdagen 14 oktober, 18 november en 9 december. Telkens tussen 17.30u en 20u in ons OLC-café van Haacht.

 

ZIN in/uit een BOEK

Elke week zetten we op onze facebookpagina een andere mooie zin uit een boek in de kijker. Al 126 weken lang!
Dat zijn dus 127 leuke boekentips! En we stoppen er nog niet mee...
Inspiratie nodig? Of heb je zelf een mooie, ontroerende, geweldig grappige zin uit een boek? Deel hem daar met ons!