HaBoBIB op zijn kop...

Zodra er een boek uit mijn boekenkast verdwijnt heb ik plotseling juist dat boek ontzettend dringend nodig. (Citaat van Julien Green)   

 

Dringend herinrichtingsnieuws voor filmfans!

Tot en met dinsdag 28 oktober is een deel van de dvd-collectie in Boortmeerbeek opgeborgen in dozen en dus even niet bereikbaar. Hou er ook rekening mee dat een aanvraag vanuit Haacht ook vertraging kan oplopen. Als alles loopt zoals gepland, krijgen op dinsdag 28 oktober de dvd 's een plek in hun nieuwe meubels.

 

Dringend herinrichtingsnieuws voor muziekliefhebbers!

Tot ten laatste begin december kunnen er geen cd 's uitgeleend worden in de vestiging Boortmeerbeek. Ook aanvragen van cd 's van Boortmeerbeek naar Haacht zijn niet mogelijk.
Vanaf begin december zal je alle cd 's online kunnen opvragen en nadien ophalen, er zal nog slechts een klein cd-aanbod in de bibliotheek zelf staan.

 

In constructie...: de bib van Boortmeerbeek

Een hele tijd geleden hoorden we graag jouw mening over aanpassingen in de bib.
Op maandag 13 oktober gaan de werken van start! Mede dankzij subsidies van de Provincie Vlaams-Brabant kunnen we deze werken uitvoeren.
Wat staat er op stapel? Er worden spots gehangen, elektriciteitswerken worden uitgevoerd, de fuchsia-muur krijgt een ander kleurtje, de cd-meubels worden dvd-meubels met een verdieping, een aantal computers komen boven te staan, er komen toonmeubelen voor boeken, cd 's en/of dvd 's en er verandert heel wat van plaats of van rek, de meeste cd 's zullen voortaan digitaal opvraagbaar zijn (en dus niet meer in de bib staan),...
Ongetwijfeld zal dit af en toe wat hinder veroorzaken, zal het soms even moeilijk zijn om je weg te vinden, zal je tijdelijk de dingen wel eens op een onverwachte plaats vinden. Wij proberen de signalisatie in de bib telkens zo duidelijk mogelijk te maken en hopen op je begrip in deze periode. Het wordt alleen maar beter...
De werken en verhuis verloopt in stappen tot begin december. De bibliotheek blijft gewoon open. Alleen op dinsdag 2 en woensdag 3 december gaan we even dicht. Volg de informatie op onze website of via facebook.

 

De bib voor onthaalouders! - do 6/11 en 18/12 - telkens 20-22u - Haacht

Tatertaal is een project dat draait om het prikkelen van baby 's en peuters door taal en boekjes.
Laat kleine kinderen de wereld en taal ontdekken dankzij dit huisje en een uitgebreid pakket boekjes, een cd en een boek vol bruikbare tips.

In deze vormingenreeks - in samenwerking met de Provincie Vlaams Brabant - van 2 x 2 uur leer je als onthaalouder of begeleider in een kinderdagverblijf hoe je het Tatertaalhuisje van Gonnie kan gebruiken om baby 's en peuters taalvaardiger te maken.

Vorming 1: Maak kennis met het Tatertaalhuis en de bijhorende prentenboeken. Een korte film toont hoe je ermee aan de slag kan. Deelnemers krijgen de kans om materiaal mee te nemen en zelf uit te proberen.
Vorming 2: We vertrekken vanuit de ervaringen die de deelnemers in tussentijd hebben opgedaan. We kijken gericht naar de manier waarop begeleiders met taal omgaan.

Na deelname aan de vorming kan je één van onze 5 Tatertaalpakketten gratis uitlenen om zelf aan de slag te gaan met je kindjes. De vorming en het uitlenen van materiaal zijn gratis. We vragen alleen dat je lid wordt van HaBoBIB voor €3,5.
Inschrijven is noodzakelijk via deze
link.

Kom op consultatie bij de PC-dokter ...

Volgende afspraakmomenten: woensdag 5 november en 10 december, telkens van 17.30 tot 20u in ons OLC-café in Haacht.

 

De e-boeken apps: de kinderziekten ontgroeid!

 

Na wat kinderziekten zijn de apps om via de bibliotheek e-boeken te lezen, heel wat gebruiksvriendelijker! Upgrade je app en e-boeken lezen wordt nog leuker! Lettergrootte is nu aan te passen bij alle boeken, je kan nu ook offline lezen na login, het beeld is overzichtelijker en de aanmeldprocedure makkelijker gemaakt. Hoe je een e-boekenabonnement koopt bij HaBoBIB lees je hier !