HaBoBIB op zijn kop...

Zodra er een boek uit mijn boekenkast verdwijnt heb ik plotseling juist dat boek ontzettend dringend nodig. (Citaat van Julien Green)   

 

Op zaterdag 1 november is onze bibliotheek gesloten.

 

Stem ons OLC-café naar een gouden BIB-Web-Award!

Voor de derde keer reikt de bibliotheekschool van Gent de BIB-Web-Award uit. Ze selecteerde 50 genomineerden, verdeeld over 6 categorieën. Ook ons OLC-café werd genomineerd! Ben jij ook een fan van het eerste uur of van de laatste minuut van ons OLC-café of draag jij de bib een warm hart toe? Stem dan op ons, het kost je nauwelijks een half minuutje...
Vink het bolletje aan bij OLC-café (in de VIERDE CATEGORIE: Mediawijzer) via deze link. Nog even bevestigen en klaar! Dankjewel! Men zegge het voort!

 

Goed herinrichtingsnieuws voor filmfans!

Alle dvd 's in Boortmeerbeek kregen een plekje in hun nieuwe meubels op de bovenverdieping van de bib. Je kan ze er weer vlot vinden, uitlenen of aanvragen naar Haacht. Veel kijkplezier!

 

Goed herinrichtingsnieuws voor muziekliefhebbers!

We hadden aangekondigd dat je de cd 's uit Boortmeerbeek tot begin december niet zou kunnen uitlenen. Maar we hebben heel goed nieuws! Je kan ze nu alweer uitlenen... zo 'n dikke maand vroeger dus! Een heel klein deel van de cd 's (vooral de meest recente) vind je in de bibliotheek, in de meubels van de dvd 's. Ga er even de trap voor op.
Het merendeel van de cd 's kan je opzoeken via de catalogus (via deze website of in de bib) en uit het archief laten halen om uit te lenen. Kom je in Boortmeerbeek, dan kan dat direct op het moment dat je in de bib bent. Wil je uitlenen vanuit Haacht, dan gaat het om een aanvraag (en dus 3 werkdagen later kan je de cd ophalen in Haacht).

 

In constructie...: de bib van Boortmeerbeek

Een hele tijd geleden hoorden we graag jouw mening over aanpassingen in de bib.
Op maandag 13 oktober gingen de werken van start! Mede dankzij subsidies van de Provincie Vlaams-Brabant kunnen we deze werken uitvoeren.
Er hangen intussen mooie spots, elektriciteitswerken werden uitgevoerd, de cd-meubels werden omgebouwd tot dvd-meubels. Volgende week gaat de schilder van start en binnenkort komt er nog een kunstig pareltje...
Wie graag rustig op de computer werkt, kan nu ook een tafeltje boven uitkiezen. Voorlopig lukt het nog even niet om van de computers printopdrachten door te sturen naar de kopieermachine. Onze excuses daarvoor.
Ben je al eens langsgeweest in de bib, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat de jeugdafdeling al helemaal anders staat. Vraag gerust je weg! Bovendien staan er wat rekken leeg, wat dichter op elkaar of misschien een beetje onlogisch opgesteld. Sorry voor het ongemak.
We hopen op je begrip in deze overgangsperiode. Het wordt alleen maar beter en gezelliger.
De werken en verhuis verloopt in stappen tot begin december. De bibliotheek blijft gewoon open. Alleen op dinsdag 2 en woensdag 3 december gaan we waarschijnlijk even dicht. Volg de informatie op onze website of via facebook.

 

De bib voor onthaalouders! - do 6/11 en 18/12 - telkens 20-22u - Haacht

Tatertaal is een project dat draait om het prikkelen van baby 's en peuters door taal en boekjes.
Laat kleine kinderen de wereld en taal ontdekken dankzij dit huisje en een uitgebreid pakket boekjes, een cd en een boek vol bruikbare tips.

In deze vormingenreeks - in samenwerking met de Provincie Vlaams Brabant - van 2 x 2 uur leer je als onthaalouder of begeleider in een kinderdagverblijf hoe je het Tatertaalhuisje van Gonnie kan gebruiken om baby 's en peuters taalvaardiger te maken.

Vorming 1: Maak kennis met het Tatertaalhuis en de bijhorende prentenboeken. Een korte film toont hoe je ermee aan de slag kan. Deelnemers krijgen de kans om materiaal mee te nemen en zelf uit te proberen.
Vorming 2: We vertrekken vanuit de ervaringen die de deelnemers in tussentijd hebben opgedaan. We kijken gericht naar de manier waarop begeleiders met taal omgaan.

Na deelname aan de vorming kan je één van onze 5 Tatertaalpakketten gratis uitlenen om zelf aan de slag te gaan met je kindjes. De vorming en het uitlenen van materiaal zijn gratis. We vragen alleen dat je lid wordt van HaBoBIB voor €3,5.
Inschrijven is noodzakelijk via deze
link.

Kom op consultatie bij de PC-dokter ...

Volgende afspraakmomenten: woensdag 5 november en 10 december, telkens van 17.30 tot 20u in ons OLC-café in Haacht.

 

De e-boeken apps: de kinderziekten ontgroeid!

Na wat kinderziekten zijn de apps om via de bibliotheek e-boeken te lezen, heel wat gebruiksvriendelijker! Upgrade je app en e-boeken lezen wordt nog leuker! Lettergrootte is nu aan te passen bij alle boeken, je kan nu ook offline lezen na login, het beeld is overzichtelijker en de aanmeldprocedure makkelijker gemaakt. Hoe je een e-boekenabonnement koopt bij HaBoBIB lees je hier !