Laat je inspireren...

De wereld was nog zo jong dat vele dingen nog geen naam hadden en om ze te noemen, moest je ze aanwijzen met je vinger. (Uit: Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Marquez)

 

Zomeractiviteiten

Onze lentefrisse zomerbrochure ligt in de bibliotheek! Neem er eentje mee of lees meer over onze eerstvolgende activiteiten via deze link.

 

 E-boeken op vakantie

Tegen de zomervakantie zijn ze er, onze "3-4-5"-e-boeken. Voor een abonnementje van 5 euro kan je gedurende telkens 4 weken 3 e-boeken lezen. Nu al eens snuisteren in het aanbod? Kijk dan hier.

 

Je bent jong en je wil wat nieuws

Boeken, dvd 's, cd 's... die hebben we in overvloed. Maar ook voor kinderen die moeite hebben met lezen, hebben we een aanbod. Zo zijn er nu onze Daisy-pakketten, een boek bijhorende luistercd. Zo kan je luisterend lezen of lezend luisteren.
In onze vestiging in Boortmeerbeek vind je binnenkort het tijdschrift National Geographic Junior. En in onze Haachtse vestiging kunnen kinderen van 10+ die willen weten wat er in de wereld gebeurt het tweewekelijkse tijdschrift KITS lezen. Zet je dus maar gezellig in de leeshoek!

 

Gratis databanken in de bib

Op zoek naar informatie over een boek of auteur?
Op zoek naar artikels over historische gebeurtenissen?
Op zoek naar krantenartikels over een bepaald thema?
Dan hebben wij gratis databanken voor jou: Biblion, Keesings Historisch Archief en Gopress Krantenarchief en Krantenkiosk.
Vraag bovendien volgend bibbezoek een ticket en krijg als lener van HaBoBIB de kans om ook  van thuis uit op te zoeken en te lezen in het krantenarchief van Gopress!

 

ZIN (in een BOEK)

Deel via onze facebookpagina een mooie ZIN uit een boek, lied of film, een citaat over lezen, muziek of films en geef onze leners ZIN! Elke dinsdag vind je er een nieuwe ZIN.  Lees meer