Terug naar de bib!

Schrijven. Maar misschien niet direct: de gebeurtenissen hebben een beetje tijd nodig om in woorden te veranderen.(Uit: de autonauten van de kosmosnelweg van Julio Cortazar en Carol Dunlop) 

 

Haal die familie-agenda maar boven en lees hier alles over onze activiteiten tot in december en schrijf je meteen in!
Bekijk je graag gezellige sfeerfoto 's van activiteiten of wil je wel eens zien wat wij allemaal doen tijdens workshops voor klassen? Volg ons dan op facebook en laat je (z)inspireren!

 

De bib voor baby 's en peuters!
Een vorming voor onthaalouders! - donderdagen 6/11 en 18/12 - telkens 20-22u - Haacht.

Tatertaal is een project dat draait om het prikkelen van baby 's en peuters door taal en boekjes.
Laat kleine kinderen de wereld en taal ontdekken dankzij dit huisje en een uitgebreid pakket boekjes, een cd en een boek vol bruikbare tips.

In deze vormingenreeks - in samenwerking met de Provincie Vlaams Brabant - van 2 x 2 uur leer je als onthaalouder of begeleider in een kinderdagverblijf hoe je het Tatertaalhuisje van Gonnie kan gebruiken om baby 's en peuters taalvaardiger te maken.

Vorming 1: Maak kennis met het Tatertaalhuis en de bijhorende prentenboeken. Een korte film toont hoe je ermee aan de slag kan. Deelnemers krijgen de kans om materiaal mee te nemen en zelf uit te proberen.
Vorming 2: We vertrekken vanuit de ervaringen die de deelnemers in tussentijd hebben opgedaan. We kijken gericht naar de manier waarop begeleiders met taal omgaan.

Na deelname aan de vorming kan je één van onze 5 Tatertaalpakketten gratis uitlenen om zelf aan de slag te gaan met je kindjes. De vorming en het uitlenen van materiaal zijn gratis. We vragen alleen dat je lid wordt van HaBoBIB voor €3,5.
Inschrijven is noodzakelijk via deze
link.

 

NIEUW: woensdagnamiddag in plaats van maandagvoormiddag begeleiding in het OLC-café!

Tijdens de openingsuren van onze bib in Haacht kan je komen werken of opzoeken in het OLC-café. Wil je begeleiding, dan kan je voortaan ook terecht op woensdagnamiddag van 14u tot 16u! Op maandagvoormiddag is er GEEN begeleiding meer.
Iedereen welkom!

Kom op consultatie bij de PC-dokter ...

.. op woensdagen 8 oktober, 5 november of 10 december. Tussen 17.30u en 20u kan je weer met laptop- en tabletkwaaltjes bij hem terecht in ons OLC-café in Haacht.  Voor problemen met hardware zal hij je doorverwijzen naar een specialist. Voor begeleiding bij het leren werken met een computer kan je tijdens de begeleidingsmomenten terecht in het OLC-café of na afspraak met Kristien Cremie op het nummer 0492/73.65.53.

 

Leende jij al een e-boek bij ons?

 

Zin in een E-boek? Leen ze via HaBoBIB en neem ze gewichtloos mee op reis! Lees er hier  alles over!

 

ZIN (in een BOEK)

Deel via onze facebookpagina een mooie ZIN uit een boek, lied of film, een citaat over lezen, muziek of films en geef onze leners ZIN! Elke dinsdag zetten we er een nieuwe ZIN op.  Lees meer