Feest!

Op een dag kwam ik ter wereld. Het was precies op mijn verjaardag. (Uit: De wereld is krom maar mijn tanden staan recht van Joke Van Leeuwen)

 

 

Binnenkort in de bib

Spreek jij al (de) digi-taal?

Ons volledige aanbod van workshops, infomomenten en demonstraties vind je hier.

- Gamen is geweldig - infopunt - woe 22 april - tussen 14 en 16.30u (Haacht)
- Digitaal met vakantie - workshop - ma 27 april - 10 tot 12u (CBE Open School Haacht)
- Online privacy op sociale netwerken - infosessie - di 28 april - 20 tot 22u (Haacht)
- Digitale (AVI-)fundels - demo - woe 29 april - tussen 14 en 16u (Boortmeerbeek)

Voor de workshops Digitaal met vakantie en de infosessie Online privacy op sociale netwerken moet je inschrijven. Meer info vind je hier.

Onze voorjaars-activiteiten lopen bijna op hun einde. Binnenkort vind je op onze activiteitenpagina en in een nieuwe folder ons lente-frisse aanbod tot de zomer.

 

Feest in mineur

 

De Vlaamse regering wil de gemeenten niet langer betuttelen in hun beleidskeuzes en ontslaat daarom de gemeenten van de verplichting bibliotheken te organiseren. Dit impliceert dat gemeenten naar eigen goeddunken de subsidies voor de bibliotheken voor andere diensten zullen kunnen gebruiken.
Cultuurminister Sven Gatz beweert dat door deze maatregel de gemeenten hun bibliotheken niet zullen sluiten of afbouwen. De geruststellende woorden van de minister dat bij een te grote afbouw de regering wel zal ingrijpen, kunnen de bibliotheekwereld echter niet geruststellen. Het incasseren van ettelijke besparingsrondes, het ontbreken van financiële garanties naar meerjarenplanning toe, de structurele vermindering van 5% en de in alle stilte afgeschafte indexering doen eerder het ergste vrezen voor de veelal landelijke bibliotheken.
In de media lezen we hoe veel mensen bibliotheken een warm hart toedragen en beseffen dat wij al lang meer zijn dan een "boekerij". Via deze link delen we graag de mening van Yves Desmet in De Morgen.

 

Maandelijks spreekuur bij de PC-dokter

Last met je laptop? In de knoop met je verbindingen? De digitale draad kwijt?
Kom eens langs op het spreekuur van onze PC-dokter. Volgende momenten zijn:
- 29 april (let op! datum is gewijzigd)
- 20 mei
- 24 juni (let op! datum is gewijzigd)
Telkens op woensdag dus van 17.30 tot 20u in ons OLC-café in Haacht.

Voor "inhoudelijke" vragen en hulp (hoe moet ik mailen, hoe kan ik via internet een trein boeken, hoe kan ik online kopen,...) kan je terecht op de andere begeleide momenten in het OLC-café. Meer informatie vind je hier. 

 

Exit e-boeken

Na een pilootjaar "e-boeken in de bib", na helaas ook wat kinderziekten maar na hopelijk toch ook wat fijne leeservaringen van leners zet Bibnet de uitleen van e-boeken voorlopig stop. Heb je nog leentegoed op je e-boekenticket, gebruik dat dan zeker op voor begin juni, dan stopt het systeem. Bibnet neemt nu de nodige tijd om de technische ondersteuning te verstevigen en het boekenaanbod te vergroten.
We houden je op de hoogte...

 

ZIN in/uit een BOEK

Elke week zetten we op onze facebookpagina een andere mooie zin uit een boek in de kijker. Al honderd weken lang.
Dat zijn dus honderd leuke boekentips! En we stoppen er nog niet mee...
Inspiratie nodig? Of heb je zelf een mooie, ontroerende, geweldig grappige zin uit een boek? Deel hem daar met ons!