HaBoBIB op zijn kop...

“Gewoon verdwaald”, herhaalde ze onverstoorbaar, zoals eenzame passanten die beseffen dat verdwalen eerder een manier van leven is... (Uit: De omwegen van Jeroen Theunissen)
  

In constructie...: de bib van Boortmeerbeek

Een hele tijd geleden hoorden we graag jouw mening over aanpassingen in de bib.
Op maandag 13 oktober gaan de werken van start!
Wat staat er op stapel? Er worden spots gehangen, elektriciteitswerken worden uitgevoerd, de fuchsia-muur krijgt een ander kleurtje, de cd-meubels worden dvd-meubels met een verdieping, een aantal computers komen boven te staan, er komen toonmeubelen voor boeken, cd 's en/of dvd 's en er verandert heel wat van plaats of van rek, de meeste cd 's zullen voortaan digitaal opvraagbaar zijn (en dus niet meer in de bib staan),...
Ongetwijfeld zal dit af en toe wat hinder veroorzaken, zal het soms even moeilijk zijn om je weg te vinden, zal je tijdelijk de dingen wel eens op een onverwachte plaats vinden. Wij proberen de signalisatie in de bib telkens zo duidelijk mogelijk te maken en hopen op je begrip in deze periode. Het wordt alleen maar beter...
De werken en verhuis verloopt in stappen tot waarschijnlijk begin december. De bibliotheek blijft gewoon open. Alleen begin december sluiten we mogelijk één dag. Volg de informatie op onze website of via facebook.

 

Belangrijk nieuws voor muziekliefhebbers!

Door de herinrichting van onze vestiging in Boortmeerbeek zullen er vanaf dinsdag 21 oktober tot begin december geen cd 's kunnen uitgeleend worden uit de vestiging Boortmeerbeek. Ook aanvragen van cd 's van Haacht naar Boortmeerbeek zijn niet mogelijk.
Vanaf begin december zal je alle cd's online kunnen opvragen en nadien ophalen, er zal nog slechts een klein cd-aanbod in de bibliotheek zelf staan.

 

De bib voor baby 's en peuters!
Een vorming voor onthaalouders! - do 6/11 en 18/12 - telkens 20-22u - Haacht.

Tatertaal is een project dat draait om het prikkelen van baby 's en peuters door taal en boekjes.
Laat kleine kinderen de wereld en taal ontdekken dankzij dit huisje en een uitgebreid pakket boekjes, een cd en een boek vol bruikbare tips.

In deze vormingenreeks - in samenwerking met de Provincie Vlaams Brabant - van 2 x 2 uur leer je als onthaalouder of begeleider in een kinderdagverblijf hoe je het Tatertaalhuisje van Gonnie kan gebruiken om baby 's en peuters taalvaardiger te maken.

Vorming 1: Maak kennis met het Tatertaalhuis en de bijhorende prentenboeken. Een korte film toont hoe je ermee aan de slag kan. Deelnemers krijgen de kans om materiaal mee te nemen en zelf uit te proberen.
Vorming 2: We vertrekken vanuit de ervaringen die de deelnemers in tussentijd hebben opgedaan. We kijken gericht naar de manier waarop begeleiders met taal omgaan.

Na deelname aan de vorming kan je één van onze 5 Tatertaalpakketten gratis uitlenen om zelf aan de slag te gaan met je kindjes. De vorming en het uitlenen van materiaal zijn gratis. We vragen alleen dat je lid wordt van HaBoBIB voor €3,5.
Inschrijven is noodzakelijk via deze
link.

 

Kom op consultatie bij de PC-dokter ...

.. op woensdagen 5 november of 10 december. Tussen 17.30u en 20u kan je weer met laptop- en tabletkwaaltjes bij hem terecht in ons OLC-café in Haacht.  Voor problemen met hardware zal hij je doorverwijzen naar een specialist. Voor begeleiding bij het leren werken met een computer kan je tijdens de begeleidingsmomenten terecht in het OLC-café of na afspraak met Kristien Cremie op het nummer 0492/73.65.53.

 

De e-boeken apps: de kinderziekten ontgroeid!

 

Na wat kinderziekten zijn de apps om via de bibliotheek e-boeken te lezen, heel wat gebruiksvriendelijker! Upgrade je app en e-boeken lezen wordt nog leuker! Lettergrootte is nu aan te passen bij alle boeken, je kan nu ook offline lezen na login, het beeld is overzichtelijker en de aanmeldprocedure makkelijker gemaakt. Hoe je een e-boekenabonnement koopt bij HaBoBIB lees je hier !

 

 

ZIN (in een BOEK)

Deel via onze facebookpagina een mooie ZIN uit een boek, lied of film, een citaat over lezen, muziek of films en geef onze leners ZIN! Elke dinsdag zetten we er een nieuwe ZIN op.  Lees meer