Gezellig in de bib

Ik denk en ik denk dat en ik denk ook en ik denk niet
 en ik denk toch en ik denk wel... (Uit: Ik denk van T. Tellegen en I. Godon)

 

 

 

Lees je mee? Met KJV!

KJV is de grootste kinder- en jeugdboekenjury van Vlaanderen. Heb jij wel zin om te lezen? Weet je niet welke boeken kiezen? Lees dan de 8 boeken van jouw leeftijdscategorie en stem voor het beste boek.
Je kan alle KJV-boeken vinden in onze bib (je herkent ze aan de ronde KJV-sticker). Registreer je als internetjurylid en vraag je lidkaart aan met korting bij boekhandels in de buurt. Meer info over KJV vind je op de website van KJV. Of vraag uitleg in de bib.
Heb je moeite met lezen, heb je dyslexie? Alle boeken zijn ook uitgegeven als luisterboek.

 

Extra bib-service herinneringsmails

Bij inschrijving in de bib (of nadien op elk gewenst moment) kan je aangeven of je herinneringsmails wil ontvangen. Tot nu kreeg je dan een herinneringsmail op het moment dat je uitleentermijn afliep. Dan heb je nog twee boetevrije dagen om je materialen binnen te brengen (breng je de materialen nadien binnen, tellen deze twee dagen toch mee voor je boete). Ben je ingeschreven voor deze dienst, dan sturen we nu ook voor het einde van je uitleentermijn een herinneringsmail. Check bij een bibmedewerker of deze dienst voor jouw kaart is ingesteld en of je mailadres wel correct is.
Maar let op: de herinneringsmails zijn louter een geheugensteuntje! Het niet ontvangen ervan ontslaat je niet van de standaard uitleentermijn of van het betalen van te-laat-geld. Hou dus ook altijd je uitleenticket in de gaten voor de einddatum van je uitleentermijn.

 

 Heb jij een eerste lezertje in huis?

 

Digitale fundels zijn leuke interactieve prenten-/ luisterboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Je kan niet alleen kijken, lezen en luisteren maar ook toffe teken- en speelactiviteitjes doen. Je kan ze "lezen" op je smartphone of tablet.

Maar helemaal spiksplinternieuw zijn de AVI-fundels die de taal- en leesontwikkeling bij kinderen van 6 tot 10 jaar stimuleren. Je kan op verschillende manieren lezen in het boekje en oefeningetjes doen rond begrijpend of technisch lezen.
Deze AVI-fundels kan je (voorlopig) alleen lezen op iPad.

Praktisch: Vraag je gratis "Mijn bibliotheek"-account in de bib en download een fundel. Nadien kan je die ook offline gebruiken. Je kan GRATIS 7 fundels lenen. Elke fundel blijft gedurende 4 weken beschikbaar op je smartphone, tablet of iPad. De complete handleiding bij dit aanbod van Bibnet lees je hier.

 

Op spreekuur bij de PC-dokter 

Zit je in de knoop met je tablet of laptop? Dan kan je maandelijks terecht bij onze PC-dokter. Noteer alvast zijn laatste spreekuur van 2015 in je agenda: 9 december. Telkens tussen 17.30u en 20u in ons OLC-café van Haacht.