Jeugd

Voorleesmomenten in de bib

Zaterdag 27/10 - 10u30-11u00 - Haacht

Voorleesmomenten

Wie houdt er niet van voorlezen?
Schuif gezellig aan en laat je meevoeren door grappige, spannende en ontroerende verhalen. Mama en papa mogen meeluisteren of intussen zelf boeken kiezen of de krant lezen.
Interesse? Je hoeft niet vooraf in te schrijven, schuif gewoon aan en geniet. Iedereen is welkom - gratis.

Wie is die zeeheks?

Woensdag 24/10 - 15u00-17u00 - Haacht

Vertelling: Wie is die zeeheks?

De zeeheks zit in een grote kring met de kinderen en vertelt verhalen terwijl in het midden een grote heksenketel staat te roken. De kinderen krijgen de gelegenheid om zich te uiten met woorden, verkleedkostuums en ritmische muziekinstrumentjes terwijl de zeeheks gitaar speelt.

Interesse? schrijf je hier in!
Vertelling voor lagere schoolkinderen met theatrale en muzikale elementen - gratis.

Volwassenen

Digidokter houdt spreekuur in de bib

Dinsdag 23/10 - Boortmeerbeek & Woensdag 03/10 - Haacht 

Digidokter

Onze digidokter ziet door de draden de verbinding nog. Hij houdt weer spreekuur op …..
Dinsdag 23/10 - Boortmeerbeek. Woensdag 05/09 & 03/10 - OLC-café Haacht. Telkens van 17u30 tot 20u00.
 
Interesse? Een afspraak maken is niet nodig - gratis.

Bib & Babbel: ontmoetingsmoment in de bib 

Donderdag 11/10 - 14u30-16u30 - Haacht

Bib & Babbel in HaBoBIB!

Heb je zin in een praatje zo nu en dan? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Bib & Babbel biedt jou een gezellige plek waar je mensen kan ontmoeten over alle grenzen  heen. In een ontspannen sfeer komen we samen en praten in het Nederlands over allerlei thema 's. Kom gewoon binnen, neem een drankje, luister of vertel.

Tentoonstelling: 'Nooit meer oorlog herdenken'

Van maandag 24/09 tot en met vrijdag 5/10 - Haacht.

Tentoonstelling: 'Nooit meer oorlog herdenken'

De voorbije vier jaar werd de Eerste Wereldoorlog uitvoerig herdacht. Komt er nu een einde aan het herdenken van de Grote Oorlog? Heeft oorlogsherdenking überhaupt wel zin? Kan de herinnering aan oorlog de vredesgedachte aanwakkeren? Wie zijn de winnaars en verliezers van het herdenkingstoerisme?

In deze tentoonstelling, uitgegeven door deMens.nu, wordt het herdenken van de Eerste Wereldoorlog belicht aan de hand van kritische vragen bij sfeervolle foto's van Patrick Goossens.
Interesse? Iedereen welkom vanaf maandag 24/09 in HaBoBIB Haacht. (i.s.m. HVV & UPV) Deze tentoonstelling is t.e.m. 05/10 gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek van Haacht.

Lezing: 'De Rotselaarse Kasteelgijzeling in 1944' door Bert Cornelis, historicus

Donderdag 04/10 - 19u30 - Haacht

Lezing: 'De Rotselaarse Kasteelgijzeling in 1944'

De Tweede Wereldoorlog  ontkiemde uit de Eerste en dat geldt ook voor de collaboratie van de Vlamingen met de Duitse bezetter tijdens die tweede wereldbrand. De - achteraf gebleken gekleurde - herinnering aan de vernedering van Vlaamse soldaten door franskiljonse officieren was een van de gedoodverfde excuses van de collaborateurs.

Ook die van Rotselaar, de 'zwarten' in 'De zaak van de zwarten', het boek van Bert Cornelis (die overigens met 'Burgemeester in de Groote Oorlog' ook al over WOI schreef). Bert - historicus en voormalig journalist - vertelt honderduit over zijn boek en de boeiende verhalen die hij ontdekte en opschreef. (i.s.m. HVV & HPV)
Interesse? schrijf je hier in! Inkom 4 (leden HVV en UPV: 2)

Boekenverkoop

Zaterdag 20/10 - 09u30-12u00 - Haacht

Boekenverkoop in HaBoBIB Haacht

Wij houden schoon schip in de bib! Dit is je kans om je thuis‐ of je klasbib uit te breiden. We verkopen onze afgevoerde boeken aan 1/stuk. Maar afgevoerd is nog niet afgeschreven... Kom langs en laat je gaan! 
Boeken voor kinderen en volwassenen.


Interesse? Iedereen welkom!

Vorming: mediawijze (groot)ouders

Maandag 22/10 - 19u00-21u30 - Boortmeerbeek 

Welke wegen kinderen online verkennen, is en blijft voor hun ouders een raadsel. Ouders en grootouders denken dat hun (klein)kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die zij zelf kunnen opnemen. Ze zijn vaak onzeker en hebben heel wat vragen over dingen als schermtijd, sociale media, games, privacy ... Mediawijze (groot)ouders is een vorming over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over deze mediawijze thema's.

Ouders en grootouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar. LINC vertrekt hiervoor vanuit een positieve invalshoek op media en opvoeding, met de nodige aandacht voor de risico's. Door de communicatie tussen ouders en kinderen te stimuleren zetten we met deze vorming in op samen beleven en genieten van media in het gezin. Wil je al een voorsmaakje? Kijk dan zeker al eens op www.medianest.be

Interesse? schrijf je hier in! Gratis.

Digi-vorming: Google efficiënt gebruiken

Dinsdag 23/10 - 13u30-16u30 - Haacht - VOLZET

Digi-vorming: Google efficiënt gebruiken

Iedereen weet wat Google is. Deze zoekmachine helpt je begrippen, afbeeldingen en locaties vinden op internet. Maar met enkele eenvoudige truukjes kun je veel meer uit Google halen: beter en sneller meer vinden. Daarnaast biedt Google nog een aantal extra mogelijkheden. We leren je ze kennen en zo ontdek je de mogelijkheden en voorkom je problemen met privacy en veiligheid.